Rootsi Lapimaa pealinnas Luleås korraldatakse omamoodi muusikafestivali, kus kaugele põhjale omaselt on küla ära kasutatud ka muusikainstrumentide tegemisel. Festival Ice Music tähendab, et kõik instrumendid on tehtud jääst ning ettekandele tulevad teosed samuti jääst kontserdisaalis.

ICEstrumentideks kutsutavad instrumendid valmistatakse ligi -20 kraadises pakases. Orkester koosneb jääviiulist, -vioolast, -tšellost, -kontrabassist, -bandžost, -mandoliinist, -kitarrist, -trummist, -ksülofonist ja -rolandofonist. See viimane on löökpill, mis näeb välja nagu hiiglaslik nagu hiiglaslik paani flööt.
Jääkunstnik Tim Linhart valmistab ICEstrumendid karmis pakases.
Ice Musicu algataja Luleås on jääkunstnik Tim Linhart. Tema ehitas ka kõik ICEstrumendid ise oma garaažis ja telgis. Peen käsitöö tuleb ära teha karmis pakases ja töö peab olema väga täpne.
Vaatamata rabedale materjalile tuleb teha sama peent näputööd kui puust instrumentidega.

Jääinstrumendid on väga õrnad ja võivad nii transpordil kui mängides kergesti puruneda. Näiteks jääviiul ripub nööridega laest, kuna on nii õhuke, et võib käes hoides katki minna. Jääviiuli paksus on mõnest kohast ainult 3 millimeetrit ja vajab plastikust kaitseid, et peale hingav muusik peent instrumenti kontserdi käigus üles ei sulataks.

Kuula, kuidas jääpillidel mängitud kontsert kõlab:

Nii mängib jääviiul üksinda:

ICEconcert peetakse Gültzauuddeni jääsaalis ja ettekandele tuleb nii klassikalise muusika, popi/roki kui folgikontserte. Igal nädalavahetusel kuni 6. aprillini on jääinstrumendid töös, edasi aga läheb juba liiga soojaks.
Kolm jääviiuldajat.

Jääviiulid on nii õrnad, et vajavad nööridega toestust.

Kontserdi ajal on temperatuuri tõstetud -5 kraadini.

Ka jääst kitarr vajab sooja käe eest kaitset.