Shanghai Disney Resort, Hiina

Uusim Disney keskus maailmas, esimene Hiinas. Loomulikult on seal olemas traditsiooniline maagiline kuningriigipark ja võluraamatute maja. Külastajatel on võimalik valida kuue erineva teemapiirkonna vahel, teiste hulgas uputatud varanduse otsimise tuur kõrgtehnoloogilise sisseseadega varustatud Kariibi mere piraatide aaretekoopas.

12 sõbra nimelises aias saab kohtuda tosina Hiina päikesmärgi loomaga, keda on kujutatud Disney tegelastena.

Loomulikult ei puudu teemapargist restoranid, kauplused, hotellid ja teater. Viimases etendatakse muide hiinakeelset "Lõvikuningat".

Mamma Mia! The Party, Stockholm, Rootsi

Võta üks osa restorani, üks osa etendust, läigata heldelt hulka diskot ja pisut kuulajaskonna kaasamist - mille sa saad? Uue Mamma Mia! Teemarestorani, mis avab jaanuaris uksed Gröna Lundi lõbustuspargis.

Asutuse loomise taga seisab ABBA legend Björn Ulvaeus. Ta loodab külastajatele pakkuda disko-õhtusöögi kogemust, mida on kirjeldatud ka kui Kreeka rahvustoitu souvlakit - väikestest grillitud lihatükkidest ja köögiviljast koosnevat assortiid, mida serveeritakse koos pita-leivaga. Külastajatel on võimalik lisaks maitsvale õhtusöögile võtta osa showst, laulda ja tantsida maailmakuulsa ABBA muusikali "Mamma Mia!" lugude järgi.

FIFA World Football Museum, Zürich, Šveits

180 miljonit šveitsi franki maksev ja 3500 ruutmeerise pindalaga muuseum avatakse 2016. aasta kevadel. Jalgpallifännid ootavad seda hetke hinge kinni pidades.

Muuseumi ekspositsioon juhatab huvilised ajatelge, kuulsuste galeriid ja kino kasutades läbi jalgpalli pika ajaloo; luues hiiglaslikku jalgpallimasinaga staadioniäärse jalgpallipalaviku õhkkonna; olles koduks maailma suurimale jalgpalliraamatute kollektsioonile. Muuseumi Mona Lisaks saab olema maailma meistrivõistluste karikas.

Bourdain Market, New York, USA

Tõsiselt hea kana riisiga, suured seksikad robotid ja kaos: keegi ei tea mida me tegelikult näha saame, kuid see, millest siiani räägitud on, tundub väga ahvatlev olevat. Peakokk, toidukirjanik ja gastronoomiline katsetaja Anthony Bourdain kuulutas oma rahvusvahelise toiduturu avamise välja juba jaanuaris 2014 ning toiduajakirjandus ootab, sülg tilkumas, sellest ajast saadik iga uudiskildu.

Turg hakkab laiuma 30 000 ruutmeetri suurusel pinnal, tegutsemispaiga saavad umbes 100 hoolikalt valitud kokku, toidutootjat ja tänavasöögitalenti üle kogu maailma. Kuigi paljud detailid on veel teadmata, hakkab koht välja nägema pisut hullumeelne, olles inspireeritud kultuslikust ulmefilmist "Blade Runner".

Kui see kellegi isu piisavalt ei õhuta, siis on tal võimalik külastada lihakarni, taluturgu, katusel asuvat õlleaeda ja austribaari.

National Gallery Singapore

Singapuris asub mitu maailmaklassi muuseumi, kuid kui sul on aega külastada vaid üht, vali selleks 2016. aastal avatav National Gallery Singapore.

Muuseum laiub kahes Singapuri kesklinnas asuvas ajaloolises hoones - endises raekojas ja ülemkohtus, mis restaureeriti linna 50. aastapäeva tähistamiseks tänavu novembris. Muusemis eksponeeritakse Kagu-Aasia parimat kunsti 19. sajandist kuni kaasajani. Pärast tuhandete kunstiteoste imetlemist hoolikalt taastatud koloniaalsetes kohtusaalides ja nõukodades ära jäta kasutamata võimalust nautida katuseterrassilt avanevaid vaateid linnale.

Louvre Abu Dhabi, Araabia Ühendemiraadid

Louvre Abu Dhabi on suurepäraselt ambitsioonikas igal tasemel. Futuristlik, kuplikujuline hoone kõrgub tehisjärve kohal, selles sisalduvad püsikollektsioonid esindavad kunsti läbi sajandite, kõike alates Hiina budistlikest nikerdustest Itaalia õlimaalideni. Muuseumis eksponeeritakse ka Prantsumaalt laenatud 300 maailmakunsti tippteost, mille hulgas leidub Van Gogh'i, Monet'd ja da Vincit.

Arendustööd on siiani kulgenud pisut vastuoluliselt, kuid tegemist saab olema tõelise kultuuripesaga Lähis-Idas ning üsna tugeva rivaaliga senistele maailma suurimatele kunstimuuseumitele.

National Museum of African American History and Culture, Washington, USA

Tegemist on esimese ainult afro-ameerika elustiilile, kunstile ja kultuurile pühendatud rahvusliku muuseumiga. Kümnekorruseline hoone majutab kogu riigist kokku kogutud kunstiteoseid ja ajaloolisi esemeid - alates Harriet Tubmani 1876. aastast pärit lauluraamatust kuni Jim Crow aegse raudteerongi ja afro-ameeriklaste meeleavalduste plakatite-fotodeni.