Parimad kohvikud Kalamaja päevadel sel pühapäeval



Kalamaja päevad 2016 Maaleht
Galerii ArtDepoo avab korraks taas kõigile uksed. Hoovis tegutseb kohvik ja on lubanud üles astuda noored viiuldajad, kolmikõed Marta, Miina ja Paula.Foto: Ivar Soopan, Maaleht

Homme Kalamaja päevade raames toimuv kohvikutepäev lööb Eesti hoovikohvikute kõik rekordid, sest end on üles andnud peaaegu sada kodust söögikohta.

1. Jäätisekohvik
Vabriku 10

Isegi külma ilmaga ülipopulaarne jäätise-
aken tegutseb jälle! Homme taas jäätisemeistriks kehastuv fotokunstnik Kristiina Hansen pakub enneolematuid maitseid neile, kes pole kunagi varem tema jäätist maitsta saanud, ent üllatusi jagub ka jäätiseakna püsiklientidele. Menüüs on mango-mündijäätis (see on piima- ja munavaba), mustasõstrajäätis, vanillikaunajäätis eri lisanditega, maapähklijäätis, kaneelijäätis, kohvijäätis, basiilikujäätis ja hapukoore-laimijäätis. See on ainult lühike väljavõte kohviku valikust. Jäätisepuudust ei tohiks tekkida isegi mitte siis, kui homne päev peaks selle aasta kõige palavamaks osutuma.

Kalamaja päevad 2016 Maaleht Foto: Ivar Soopan, Maaleht
Seotud lood:

2. ArtDepoo kohvik-galerii
Jahu 12

Tallinna kohvikumaastikult puuduv korralik kunstikohvik tekib Jahu tänavalasuvasse vanasse Norma tehasesse, kus üheks päevaks avab uksed viimastel aastatel suletuna seisnud ArtDepoo galerii. Kalamaja päevade üks populaarsemaid hoovikohvikuid, mida toidublogijad eelmisel aastal demokraatlike hindade eest kiitsid, tegutseb hoovis muruplatsil. Galeriis näeb Mauri Grossi maalinäitust ja noored kunstnikud saavad ise uusi teoseid luua ja mõned neist on ka juba kohal - avatud on väikeste kunstnike näitus! Oodata on ka traditsioonilisi muusikalisi etteasteid Eesti ilmselt ainsatelt kolmikutest viiuldajatelt ja spontaanseid liivaskulptuuride ehitamise võistlusi kohviku mänguväljakul.

Loe veel

ArtDepoo kohvik-galerii
ArtDepoo kohvik-galerii

3. Hispaania paella ja muu
Kungla 4

Kolmandat aastat järjest on paellapannid väljas Kungla tänaval ja maitsed on garanteeritult ehedad, sest kokkab Hispaania maja asutaja ja raamatu „Hispaania söögid Eesti köögis” üks autoreid Neftalí Peral. Hispaanlased ilmselt sünnivadki külalislahkete meisterkokkadena ja varasemate aastate tuleproovi edukalt läbinud kohvik on kindlasti üks neist, kuhu minna, kui olete tõeliste maitseelamuste jahil ega võta hoovikohvikuid lihtsalt toreda meelelahutusena. 

Vida Press
Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare

REISIJUHI TOP