Taliujumine on muidugi seotud riskidega ning ära sellisele ujumisreisile kindlasti üksi mine. Ent taliujujate klubisid on kõikjal maailma külmemates riikides ning hea õpetaja ja kaaslase leidmine pole üldse keeruline.

Mõned kohad on mõnusaks talviseks supluspuhkuseks siiski paremad kui teised. TOP 5 kohta kogenud suplejate meelest on:

5. Windermere järv, Inglismaa
Inglismaa suurimas järves on talvine veetemparatuur 5-7 kraadi ja kes on suutnud ära ujuda nende 30 meetri pikkuse raja ühest otsast teiseni, on auga sauna ära teeninud!

4. Loch Morlich, Šotimaa
Loch Morlich näeb välja hulga soojem, kui ta tegelikult on – kuldne liivarand järve kaldal on väga eksitav, ent siiski imeilus. 300 meetri kõrgusel metepinnast asuv järv jäätub mõnikord talveks ära. Aga saun ootab suplejaid pärast karastavat treeningut sealgi!

3. Reykjavik, Island
Reykjaviki suurimaks plussiks on kuumad termaalveed – näiteks Nauthólsvík rannal on bassein, kus vesi on aastaringselt 38°C ja kuhu karastavast merest suplemast tulles hea sisse hüpata on!

Island on suurepärane koht taliujumisega tegelemiseks sisuliselt aastaringselt, sest ka suvel ei kipu veetemperatuur meres üle 11 kraadi tõsuma.

2. Tjumen, Venemaa
See Siberi linn on valitud tänavuseks Taliujumise MM-i toimumise kohaks ja see ütleb ilmselt kõik! 8.-12. märtsini toimuva suurvõitsluse ajaks täitub linna maailma parimate taliujujatega. Ole seal, et saada inspiratsiooni ja head nõu!
Loe lisaks siit!

1. Perito Moreno liustik, Argentiina
Liustike vahel ujumine on nii taliujumine, kui vähegi annab. Kaunis loodus on peamine argument, miks nii kaugele suplema sõita. Ja mis kõige parem – taliujumise hooaeg algab seal siis, kui Euroopas on suvi, nii et saate ilusti vele tippvormi augustis toimuvaks taliujujute suurvõistluseks!