Odessa - päike, odav elu, head veinid ja see kõik otselennuga Tallinnast!

Ukraina turismil olid raske ajad, ent praegu pole tõesti mitte midagi, mille pärast muretsema peaks. Viisavaba, väga odav, päikeseline ja Tallinnast saab otselennuga!
Odessa sobib suurepäraselt nendele, keda EEsti traditsiooniliselt vihmane jaanipäev ja sääsed hirmutavad - see on linn päikesenautlejale, kuna Odessas on linna piires 11 km liivarandu.
Üha enam võidab Odessa poolehoidu toidunautlejate seas, pakkudes kulinaaria- ning veinielamusi.

Kuidas minna:
Suvehooajal korraldab kodumaine lennufirma Nordica otselende Tallinnast Odessasse. Nordica otselennud toimuvad kolmapäeviti ning laupäeviti.

Odessa
Odessa

Külastajaid ei paelu Ateena juures sugugi vaid iidsed monumendid. Hoolimata praegusest majanduskriisist uhkeldab nüüdisaegne Ateena Euroopa ühe kirevaima ööeluga – alates urbanistlikult šikkidest baaridest grungelikus Monastiraki linnaosas Akropoli jalamil ning lõpetades rafineeritud sohvabaaride ja fusion-köögi restoranidega eksklusiivses Kolonaki linnajaos.

On siiski üks vaatamisväärsus, mida peate nägema - Akropol.
Tõtt öelda on raske Ateenas viibida seda mitte märgates. Selle betoonidžungli kohal, mis kujutab endast tänapäeva Ateenat, kõrgub „püha kalju”, mida kroonivad kolm templit 5. sajandist eKr. Seda paika külastab aastas kolm miljonit turisti. Kui olete siin esimest korda, alustage suurimast ja muljetavaldavaimast – Parthenonist. Seda templit, mida toestavad 46 dooria sammast, peetakse klassikalise arhitektuuri mõjukaimaks ehitiseks. Kindlasti tasuks jalutada Akropoli jalamil ka õhtul, sest kuldses valgusvoos on see paik hunnitu.

Ateena

Päevaks Ateenast Hyrda saarele
Kreekal on tuhandeid saari, millest enamus Ateenaga hästi ühendatud on, kuid 1,5 tunnise laevasõidu kaugusel olev pisike Hydra on neist kõige erilisem.
See on täiesti autovaba saar ning kuna saareke on ka väga mägine, ei kipu seal keegi jalgrattaga sõitma. Võimalusi on kaks: käia jala või minna eesliga! Neid vahvaid loomi elab saarel 500 ringis ja nad mängivad suurt rolli selles, et reis Hyrdale on nagu reis ajas tagasi.
Kuna Hyrdal pole pikki liivaseid randu, pole seal ka suuri kuurorte ja massiturismi.

Kudas minna: Tallinnast on Ateenasse otselend vaid kord nädalas, kuid kombineerides seda Riia või Helsingi lendudega, on pikk nädalalõpp Ateenas väga lihtsalt korraldatav.

Barcelona

Kui jaanipäev on teie jaoks hea toidu sünonüüm ja õues söömise hooaja algus, siis olete väga õiges kohas. Barcelonas asuv La Boqueria on suurim toiduainete turg Euroopas. See väärib kindlasti külastamist ka siis, kui te ei soovi midagi osta. Siit leiate puu- ja juurviljapüramiide, õõvastavaid nülitud kitsepäid ning lettidel
sillerdavaid igat sorti Vahemere kalu.

Barcelona on õues olemise linn. Kui rannas läheb palavaks, otsige varju Güelli pargist. Gaudí loodud sürrealistlik park oli algselt mõeldud aedlinnana, kus saaksid elada töölised. Güelli park on erakordne paik, siinsed majad oleks nagu pärit Hansu ja Grete muinasjutust ning kuulsalt mosaiikpingilt, mis lookleb esplanaadi ääres, avaneb vaade tervele linnale.
Ja muidugi minge vaatama Sagrda Familiat!Gaudí kiriku ehitus on veel pooleli ning hoone valmib eeldatavasti aastal 2026. Paavst andis Sagrada Famíliale oma õnnistuse 2010. aasta novembris. Külastada on aga siiski võimalik pea kogu kirikut, sh krüpti, kuhu on maetud Gaudí ise, ja kirikutorne, kuhu pääseb liftiga.

Kuidas minna: Vueling ja Ryanair on hoolitsenud selle eest, et ka eestlased Kataloonia päikest nautida saaksid.

Varssavi on nii lähedal, et sinna jõuab tegelikult kohale isegi autoga!
Kultuurihuvilised (ja hinnatundlikud) puhkajad peaksid oma sammud seadma Poola pealinna, kus on kõige odavam tutvuda kunsti, muuseumide, muusika ja ajalooliste mälestusmärkidega. Sellele tulemusele jõudsid Post Office Travel Money vastava uuringu tegijad. Aasta jooksul võrreldi kuue erineva pileti hinda pealinna muuseumides, galeriides ja kontserdisaalides, mis Varssavis maksid kokku 88 eurot - vähem kui kolmandik Viini või Amsterdami piletihindadest (282 eurot). Barcelonas maksid sellised piletid kokku 305 ja Pariisis koguni 318 eurot.

Aga jaanipäev ei möödu kellelgi muuseumites ja teatris, kui Eestist lahkumise põhjuseks on olnud päikese kätte saamine. Jalutage vanalinnas - seal asub terve rida uhkeid keskaegseid elumaju, samuti Poola kuningate kroonimiskatedraal, restaureeritud Kuninglik Kindlus, kus asuvad Poola rahvusreliikviad. Vana linnaosa ümbritsevad kaitseehitised ja kuulus Barbakani värav. Majad, millest vanimad püstitati juba 13. sajandil, on varemetest üles ehitatud.
Varssavi Ülikooli botaanikaaed rajati 1818. aastal ning oli I ja II Maailmasõja vahelisel ajal üks Euroopa parimaid ja Poola vanimaid botaanikaaedu. Aia pindala on 5 ha ning erinevaid liike üle 5000. Aia keskmine osa sisaldab muuhulgas sirelialleed, purskkaevu ja rosaariumi ning vahtrakollektsiooni.

Kuidas minna: Kui olete valmis oma reisi Riiast alustama, siis airBalticul on mõneks päevaks pileteid hinnaga 29 eurot....mida siin enam mõelda on!?

Kui teie puhkus algab kohe peale jaanipäeva, siis tehe üks pikem reis ja lennake kohe. Viisa saab piirilt ja suvises Bangkokis on hotellidega lihtne. Enamus inimesi ei usu, et suvi suurlinnas on mõnus. Aga Bangkoki taevas on suvel vahepeal pilves, ehkki jahutavat vihma sajab harva ja mõnekümne minuti kaupa. Samas on hotellide katusebasseinid väga mõnusaks kohaks, kus päeva kuumem aeg veeta. Et siis päikeseloojangul suunduda maailma kõige vaimustavamatesse katusebaaridesse.

Meie unistuste jaanipäev mööduks käies Bangkoki katuseid mööda:

1. The Moon Bar, 61. korrus
Nauditav dekadents keset pilvelõhkujaid, eriti koos kokteiliga Sex on the Moon. Maapealsed asjad tunduvad ebaolulisemad kui kunagi varem.
Hotell Banyan Tree

2. Restoran Sirocco ja Sky Bar, 63. korrus
Kahtlemata kuulsaim ja glamuurseim, ent populaarsuse tõttu ülerahvastatud ning baaripersonali mure selle pärast, et keegi alla ei kukuks, on pisut väsitav. Restorani hinnad on kõvasti kõrgemad kui maja ise.
Lebua State Tower

3. The Red Sky, 55. korrus
Siami piirkonnas hiiglaslike kaubanduskeskuste kohal asuv baar on suurepärane koht, kuhu hommikul ostetud kingade ja kleidiga minna. Kogu selle ilu taustaks mängib tavaliselt mõni džässansambel.
Centara Grand Hotel

4. Cloud 47, 47. korrus
Bangkoki uusim ja suurim katusebaar püüdleb korraga glamuuri ja ratsionaalsete hindade poole ning on leidnud päris hea tasakaalu.
United Centeri büroo katusel.

5. Park Society, 29. korrus
Ehk kõige ööklubilikum oma valgustuse ja DJdega Bangkoki pimedates öödes. Muusika on just parasjagu nii vali, et kui ei taha kellegagi rääkida, siis on seda lihtne vältida.
Hotell Sofitel So

Kuidas minna: Helsingist on iga päev lend ning hoia silma peal Reisidiilid.ee lehel!

Bangkok


„Wien, Wien nur Du allein, sollst stets die Stadt meiner Träumer sein.” Viin, ainult Sina jääd alatiseks minu unistuste linnaks, komponeeris Rudolf Sieczynski 20. sajandi alguses oma ühes kuulsamas laulus. Nõustume.
See on linn, mis võlub ja võrgutab esimesest hetkest ja seda enam, mida kauemaks sinna jääda. Olgu siis tegu kiire lühiretke või rahuliku avastamisega, Viinis on aastaringselt midagi näha ja teha nii kogenud külalisel kui uustulnukal. Ka muusika ja kultuuri poolest on Viin üks rikkamaid linnu maailmas ning erinevad lahedad kohvikud ja baarid, galeriid, poed ja tänavaturud loovad tõeliselt elava õhustiku.

Viin, Austria

Ja muidugi võib sulguda päevadeks muuseumitesse, aga te ei pea ennast üldse ebakultuurselt tundma, kui sellele välikohvikuid eelistate -Viini kohvikultuur on alates oktoobrist 2011 võetud UNESCO mittemateriaalse maailmapärandi hulka. Kusagil mujal maailmas ei ole nii väljapeetud kelnereid, sellist hubasust ja traditsioone ning nii hugaliselt kohvisorte.

Viinist saab aga Doobaud mööda - saab ka bussi või rongiga, aga suvel on jõgi mõnusam - sõita Bratislavasse, mis on Ida-Euroopa üks võluvamaid linnu.

Kuidas minna: Tallinnast lendab otse Nordica!

Ükskõik kui hästi Pariisi ei tunneks, on alati midagi uut avastada. Linnaosad muutuvad, vanu renoveeritakse ja uusi, nagu Seine Rive Gauche uue Bibliothèque Nationale’i lähistel, tekib pidevalt juurde. Alati avatakse mõni uus restoran või baar, kuhu minna, tekib uus tippkokk, kelle toitu maitsta, avatakse uus galerii, mida külastada, ning seda kõike eriti septembrikuus, kui kõik on uus.

Suursuguste paleede ja puiesteede kõrvalt leiab väikesed privaatsed siseõued ja aiad. Ajalooliste fassaadide taga peidavad end käsitöögildid ja teaduskeskused. Hoolimata sellest, et Pariis on üks külastatavamaid linnu maailmas, on ta siiski väga kodune. Ehk just selles peitubki tema veetlus. Tänu kortermajadele, mänguväljakutele, turgudele ja kohvikutele ei ole keskuses tühjust ning igaüks saab mängida pariislast.

Broneerige endale öömaja bitte hotelli vaid mõnda vaimustavasse korterisse, mida airBnB on täis.

Kuidas minna: Nii Nordica kui airBaltic lendavad sinna Tallinnast.

Pariis
Pariis