Tabalukkude kinnitamine sildadele on ka Eestis levinud komme - seda tehakse armastuse ja suhete kinnitamise märgiks nii Keila-Joa rippsildadel kui ka näiteks Tallinnas Kose-Lükati jalakäijate sillal. Keila-Joalt küll juba eemaldati lukud, aga neid tekib juba uuesti. Nüüd teeb sedasama ka Pariisi linnavõim.

Pont des Arts on kõige enam armunute tabalukkudega koormatud sild Pariisis üle Seine´i jõe. Juba esmaspäeval asutakse lukke eemaldama. Üks põhjus olevat sillakonstruktsioonidele halvasti mõjuv lisaraskus ja lisadetailid, teine põhjus on kohalike arvamus, et selline tabalukkudega üleujutamine pole ilus. Kui lukud saavad maha võetud, kaetakse silla raudkonstruktsioonid sileda pleksiklaasiga, et enam ei saaks armastuse kinnituseks nimede ja kuupäevaga lukke sinna kinnitada.

Turvalisuse küsimus on õigustatud, kuna eelmisel aastal murdus tabade raskuse all üks silla käsipuudest ja kukkus jõkke.

Mais on veel viimane võimalus endast selfie teha, tabalukud taustal.

Puhastustöödeks suletakse Pont des Artsi sild 1. kuni 8. juunini ja sel ajal peavad turistid valima mõne muu silla, et Seine´i ületada Eiffeli torni juurde pääsemiseks. Praegu ilutseb Pont des Artsil silt, mis teatab turistide vandaalitsemise peatsest lõpetamisest. Vandalismiaktiks peetakse tabaluku kinnitamist sillale (ja tavaliselt visatakse luku võti siis Seine´i).