Paremtsentristliku partei Union pour un Mouvement Populaire (UMP) Pariisi linnapeakandidaat Nathalie Kosciusko-Morizet on küll rahvaküsitlustes maha jäämas sotsialistide kandidaadist Anne Hidalgost, kuid tema ettepanek anda Pariisi hüljatud metroojaamadele uus elu on juba päris palju tähelepanu tõmmanud.
Maa-alune aed.
OXO arhitektide ja Laisné Architecte´i poolt välja pakutud võimalikus lahenduses saavad neist mahajäetud maa-alustest ehitistest tulevikus restoranid, aiad, ööklubid või kunstigaleriid. Mõnedest saaks teha isegi ujulad ja teatrisaalid.
Restoran hüljatud metroos.

Piltidel näha olev hüljatud metroojaam Arsenal, mis asub kohe Bastille´ jaamast lõunas, on üks kuueteistkümnest peatusest ehk "kummitusjaamast". Arsenal suleti 2. septembril 1939, kui raudteelased mobiliseeriti liitlasvägedesse, kuid seda jaama ei avatud hiljem enam kunagi.

Teised jaamad, mis suleti juba II Maailmasõja ajal, on Champ de Mars samanimelise pargi lähedal ja Croix-Rouge, mis asub Sèvres-Babylone´i ja Mabilloni metroojaamade vahel.
Kunstigalerii hüljatud metroojaamas.
Kosciusko-Morizet kommenteeris, et need väljapakutud disainerite nägemused piltidel on vaid ühed võimalikud lahendused, kuid tema linnapeaks saades antakse kindlasti võimalus kohalikel elanikel valida, kuidas maa-alust kinnisvara paremini ära kasutada.
Teater metroojaamas.

Linnapeakandidaadi huvi metroo vastu pole midagi uut - eelmisel aastal naeruvääristati teda selle eest, kui nimetas kõige ülerahvastatumaid metrooliine võluvaks kohaks ja 2012. aastal ei osanud ta öelda, kui palju maksab metroopilet.

Londonil on samuti mahajäetud maa-aluseid metroojaamu. Aldwych on neist üks kuulsamaid, mida kasutatakse tihti filmivõteteks.