Pariisist võib Disneylandi üheks päevaks elektrirongiga sõita. Võib ennast aga ka pikemaks ajaks mõnes siinses hotellis sisse sättida. Disney Village´i territooriumil on mitmeid hotelle. Selleks, et põhjalikult tutvuda parkidega, on kindlasti tarvis 2-3 päeva. Hotelli külaliste jaoks avab Disney Village oma uksed 1,5 tundi varem ning hinna sisse on arvestatud ka sõit atraktsioonidel.

Siin on kaks parki — Walt Disney stuudios ja Disneyland ise. Esimene park on pühendatud kinematograafia kulisside tagusele. Arvukates šõudes näidatakse, kuidas luuakse spetsiaalseid efekte. Siin on ka atraktsioone, millest on põnev osa võtta. Näiteks antakse Ratatouille paviljoni sisenejale 3D prillid. Külastaja istub naljakasse hiire moodi vagunisse. Ning äkki pole ta enam külastaja, vaid rott Rémy, peategelane Ratatouille multikast. Ta peidab end kappide alla ning põgeneb luua eest …

Paviljonist väljudes on näha tohutu Baz Laiteri kuju, kes kutsub atraktsioonile „Hüpped langevarjuga“. Lõputus ei ole piir! „Langevari“ ehk kupliga pink lendab järsult alla, mis paneb rahva lõbust kiljuma.
Seejärel suunab saadud adrenaliinilaine külalise Aerosmith´i paviljoni kuulsatele ameerika mägedele. Värisevatel, vatist jalgadel saab lõpuks välja astuda. Edasi kutsub afišil olev Crush´s Coaster koos kilpkonnadega Nemo filmist uude paviljoni sisse astuma. Järgnevate minutite jooksul loksutatakse vaatajat küljelt küljele nii, et tuleb lausa silmad sulgeda. Seepeale ei saa enam miski siin hirmutada!

Järgmisel päeval võib suunduda Disneylandi parki. Teed mööda sammuvad oma vanemate saatel tähtsate nägudega rohkearvulised Lumivalgukesed, Tuhkatriinud ja Uinuvad kaunitarid. Enamasti kõikidel on jalas tossud ja teksad, mille üle on tõmmatud helkivad kleidid.

Sellel aastal tähistab Pariisi Disneyland oma 25ndat sünnipäeva ning programmi on lisandunud uus kaunis etendus. Kogu peatee on täis rahvast, kes on kogunenud oma lemmikkangelaste värvikat defileed vaatama. Pealtvaatajate näod on õnnelikud ning kõik naeratavad, lapsed aga lausa hüppavad rõõmust.

Pärast etendust paelub tähelepanu „Kariibi mere piraatide“ atraktsioon. Tsikaadide laulu saatel saab sõita paadiga. Kaldal aga laulavad ja lehvitavad piraadid.

Järgmine punkt programmis on Kummituste maja. Tantsivad viirastused ja luukered pakuvad täiskasvanud külastajale suurt lõbu. Mis aga puutub lastesse … kes seda teab.

Päev lõpeb fantastilise laseretendusega Disney filmidest pärit muusika saatel.

Allikas: Dobrõje Sovetõ