Üks põhjus, miks digiväljaannete loetavus kasvab, peitub nende kasutusmugavuses liikuva eluviisiga inimese jaoks. Nii töö- kui ka puhkusereisidele minnes lähevad digilehed lugejaga kaasa kasvõi teise maailma otsa. Eurosaadik Kaja Kallas peab palju lendama ning hoolimata sellest, et ta eelistab lugeda ajalehte paberil, lepib ta digiväljaandega just mugavuse pärast.
„Mulle väga meeldivad pikad lennud ja suured lennujaamad, olen seal kõige produktiivsem,” räägib Euroopa Parlamendi saadik Kaja Kallas, kes kõige muu kõrvalt on ka programmeerimisega tutvunud ning ise koodijuppe valmistama õppinud.
„Saan palju kirjutada ja lugeda ning seda väga keskendunult, sest muid segajaid ei ole. Näiteks ei teki kiusatust internetti minna, ka telefoni keegi sel ajal sisse ei helista. Võin öelda, et mul on pikki lende uute mõtete kogumiseks ja iseendaga olemiseks lausa vaja.”
Küll aga on iga poliitiku vaikimisi kohustus end ühiskonnas toimuvaga pidevalt kursis hoida. „Tegelikult meeldivad mulle mitteelektroonilised väljaanded, aga olles enamiku aega liikumises, loen mugavuse eesmärgil digilehti, et end jooksvate uudistega kursis hoida. Raamatuid eelistan siiski lugeda paberil – olen selles osas veidi vanamoeline,” lisab Kaja. Siiski ei puudu saadiku reisikotist peale mõne kaasas oleva paberraamatu ka populaarne e-luger.
Ühegi digiväljaande lugemine ei pea eranditult piirduma tööd puudutavate uudistega. „Mind huvitab kõik maailmas toimuv, viimasel ajal üha rohkem tehnoloogia areng ning selle mõju inimkäitumisele. Loomulikult loen kõiki Eesti igapäevaseid väljaandeid digitaalselt, saades tunde, et ma polegi päriselt eemal. Muidugi on sellega seotud risk, et kogu pilt kodust kujuneb vaid meedia põhjal ning kohale jõudes selgub, et tegelikkus oli pisut moonutatud – kõik on tükk maad kenam,” jätkab poliitik.