Üksikreisijad üle maailma saavad nüüd võimaluse säästa raha, jagades hotellitoa maksumuse täiesti võõraga. San Franciscos asuv Easynest.com kustub üles maailmarändureid looma nende saidil omale kasutajaprofiili, märkides ära ka soovitud sihtkoha ja kuupäevad, millal reisima minnakse.

Siis jääb üle vaid oodata "küllakutsujat" - teist üksikrändajat, kes on broneerinud hotellitoa, et see siis kontakteeruks reisile soovijaga ning oleks nõuks jagama nii kahekohalist ruumi kui hotellikulusid.

Kumbki reisija saab lähemalt uurida teise profiili ning saata teateid, enne kui lõplik otsus ühte tuppa magama heita langetatakse. Kui on otsustatud hotellituba jagada, peab teine pool "küllakutsujale" tasuma pool hinnast.

Teistele meeldimiseks tuleb luua ligitõmbav veebiprofiil ja vastata teiste saadetud küsimustele mõistlikult lühikese aja jooksul.

Veebileht annab teada, et nende jagatud hotellitoa skeem aitab mitte ainult vältida liigset maksmist öömaja eest, vaid pakub võimalust ka tutvuda uute sõpradega.

Veel võimalusi majutuse pealt säästa

"Sohvasurf"
Couchsurfing.com on pakkunud tasuta kodumajutuse võimalusi üle maailma alates 2003. aastast. Majutuse kvaliteeti ja võõrustaja sõbralikkust on raske garanteerida, aga hotellist soodsam on see igal juhul (vajab liikmeks registreerimist).

Aias telkimine
Uus veebiteenus Campinmygarden.com, mis käivitati 2011. aastal, viib reisijad kokku majaomanikega, kes on nõus lubama telkijaid oma tagaaeda. Suurbritannias on registreeritud üle 500 aia, Eestis üks. Enamus lubavad ligipääsu dušile ja köögile. Natuke võidakse ka raha küsida, aga tavaliselt mitte üle 12 euro.

Voodi ja söök
Bed&fed on teenus, mille abil leiab külalislahke pere, kes on lisaks toa pakkumisele nõus ka koduse söögiga külalist rõõmustama. Sellise majutuse hinnad algavad 35-45 eurost. Vt Bedandfed.co.uk.

Usuorganisatsioonide majutused
Mõned usuorganisatsioonid pakuvad taskukohast majutust erinevates sihtkohtades. Monasterystays.com on üks neist, kust leiab autentset majutust mõnes Itaalia kloostris või konvendihoones.

Koduvahetus
Kodude vahetus võib samuti olla odav võimalus turvaliseks majutuseks. Vajalik on väike aastamaks, et süsteemiga ühineda. Vt Houseexchange.co.uk.

Hostelid
Vaatamata viimase aja trendidele luua kallimaid nn butiikhosteleid, on need endiselt tunduvalt odavamad, kui keskmine hotell. Vt Hostelworld.com või Hostelbookers.com.