Sööd kohtades, mis on tõmbenumbrite lähedal

Muuseumides käimine ja vaatamisväärsuste uurimine ajab tihti kõhu tühjaks. Küll aga on peamiste tõmbenumbrite läheduses asuvad söögikohad kallimad, sest paljud turistid ei mõtle sellele ja astuvad uksest sisse. Seetõttu tasub jalutada mõned tänavad kaugemale ja kohe on näha, et hinnad menüüs on oluliselt soodsamad. Hea nipp on uurida ka internetist, millised on kohalike lemmikkohad ja milliseid söögikohti kiidetakse.

Tehingutasud

Enne sihtkohta minemist on hea mõte pangast järgi uurida, kui palju maksab sihtkohas raha väljavõtmine. Uuring näitab, et 91% pangakaartidest ja 57% krediitkaartidest on sellised, millega maksmisel või raha väljavõtmisel kaasneb mingi lisakulu. Tavaliselt on selleks 2-3% ostusummast. Seetõttu tasub endale teha selline deebet- või krediitkaart, millega ei kaasne lisakulusid.

Halb vahetuskurss

Enne reisile minekut tuleks kindlasti vahetada piisav kogu valuutat. Küll aga tuleks jälgida, milline valuutavahetus pakub parimat vahetuskurssi. Kõige kallim on raha vahetada lennujaamas, sest tavaliselt vahetavad seal raha inimesed, kes on hädas või varem selle toimingu unustanud.

Telefoni rändlustasud

Kui reisile minnes on plaanis teha mõned kõned kodumaale jäänud lähedastele, siis tuleks ootamatult suure telefoniarve vältimiseks enne järele uurida, millised on rändlustasud. Kui välismaal helistamine osutub liialt kalliks, on mõttekas kasutada kohvikutes olevat tasuta traadita internetiühendust või helistada vaid äärmisel juhul.

Maksad liiga palju taksoteenuse eest

Taksojuhid teavad, et paljud turistid on uude linna saabudes natuke segaduses, lennureisist väsinud ega tea täpselt, kui kaugel nende hotell lennujaamast tegelikult asub. Mõned taksojuhid kasutavad seda kurjasti ära ja sõidutavad turisti mööda linna ringi, mistõttu on sihtkohta jõudes arve väga suur. Odavam on kasutada ühistransporti või spetsiaalset bussiteenust, mis viib lennujaama eest otse kesklinna. Küll aga on viimastel aastatel ka bussiteenuste hinnad märkimisväärselt kasvanud. Niisiis on kõige mõttekam teha enne sihtkohta jõudmist endale selgeks, milline ühistransport sõidab lennujaamast kesklinna ja kasutada seda.

Sinu käsipagasis olevad pudelid on suuremad kui 100 ml

Käsipagasis ei tohi ükski pudel olla suurem kui 100 ml. Kõik pudelid peavad olema ühes läbipaistvas taassuletavas kotis. Näiteks kui sinu lemmiklõhnaõli on aga suuremas kui 100 ml pudelis, on see mõttekas pakkida reisikohvrisse või jätta koju.

Ülekilode eest makstav maks

Et mitte maksta ülekilode eest, on mõttekas kaasa pakkida vaid need asjad, mida tõesti reisil olles vaja läheb. Eelkõige tuleks endale aga selgeks teha, kui raske tohib pagas olla. Nii saab kasvõi umbkaudu kodukaalu abil teada, kas midagi tuleb maha jätta või mitte.

Maksad reisi eest krediitkaardiga või võtad laenu

Kui soovid puhkama minna, aga ühe korraga raha maksta ei ole ja soovid reisi eest tasuda osamaksetena, siis tasub hoolikalt üle vaadata, millised on intressimäärad. Võib juhtuda, et intressimäärad, millele esialgu tähelepanu ei oska pöörata, osutuvad niivõrd suureks, et hiljem tuleb maksta tagasi suisa topelt.

Ravikulud

Alati tasub osta reisikindlustus, sest välismaal ravikulude eest maksmine on tavaliselt väga kallis. Reisikindlustus katab ka varguse või pagasikaotusega kaaseva kahju.

Autorendifirmade lisakulud

Paljud autorendifirmad soovivad, et rentnik ostaks ka kindlustuse. Enamasti on kindluse eest küsitav rahasumma aga üüratult suur. Seetõttu on mõttekas enne uurida, kas sinu enda autokindlustus katab kulub, kui midagi peaks juhtuma.

Allikas: rd.com