Wris Reisibüroo juhatuse liikme Krista Esta sõnul on reisijate peamiseks kriteeriumiks sihtkoha valikul saanud turvalisus. „Hiljuti aset leidnud riigipöördekatse on Türki reisimise populaarsust oluliselt langetanud. Traagiline sündmus Nice’is on muutnud inimesed ka sealse regiooni suhtes ettevaatlikuks, kuid need, kellel oli puhkus sinna juba planeeritud, ei ole kiirustanud oma plaane ümber tegema. Saksamaa, Itaalia ja Hispaania suhtes tõrget märgata ei ole,“ ütles Esta.

Tulenevalt sellest, et mõningaid piirkondi siiski välditakse, on märgatavalt kasvanud huvi Horvaatia ja Sloveenia vastu. Tänu Nordica otselennule on suurenenud ka ajaloolisesse linna Odessasse reisida soovijate arv. ”Kõige huvitavam fenomen on aga reisihuvi oluline tõus Islandi vastu. Eeldatavasti võib siin põhjuseid otsida jalgpallist ja saareriigi koondise säravast esitusest EM-il,” rääkis Esta. Linnapuhkuse sihtkohtade osas on populaarsust kasvatanud Budapest ja Bukarest, päikesereisidest on armastatumad Bulgaaria, Kreeta ja Korfu.

Island

Perega koos reisides eelistatakse jääda kodule lähemale ning valik tehakse Skandinaavias asuvate sihtkohtade vahel, kus asuvad mitmed teemapargid. Esta sõnul võib populaarsemate seas välja tuua Legolandi Taanis ning erinevad lõbustuspargid Soomes ja Rootsis. Meelsasti külastatakse ka Läti ja Leedu kuurorte, mis pakuvad võimalusi vaheldusrikkaks ja mitmekesiseks puhkuseks vaid mõnetunnise auto- või laevasõidu kaugusel kodust. Samal põhjusel ja soodsa hinnataseme tõttu ostetakse palju ka Peterburi kruiise, mis võimaldavad külastada Venemaad viisavabalt.

Pula

Esta märkis, et juba on haripunkti jõudnud aastavahetuse reiside broneerimine, kuna varajaste tellijate jaoks on hinnad soodsamad ja valik laiem. „Populaarsemate sihtkohtadena võib välja tuua Lõuna-Aafrika, Tai, Mehhiko, Maldiivid, Vietnam, Mauritius, Seišellid – paigad, mis lisaks rannapuhkusele pakuvad põnevat kohalikku kultuuri ja kaunist loodust,” lisas Esta.