Sameera Sullivan on suhtenõustaja ja tutvumisportaali Lasting Connections juhataja. Ta mõistab uue partneriga koos reisimisel ette tulevaid probleeme, kuid teab ka, kuidas neid vältida, et teie esimene reis ei jääks ka viimaseks.

Õige aeg esimene reis ette võtta
Kõik oleneb reisist, kuid paar võiks olla koos olnud vähemalt pool aastat. Samas olete koos olnud võibolla ainult kolm kuud, kuid kohtute tihti ning tunnete teineteist juba hästi. Enne reisile minemist tuleks suhelda ning mõista üksteise arusaama reisimisest. Tuleks selgeks teha, kuidas kumbki aega soovib sisustada või kuidas reisile sõita.

Aeg üksi olemiseks
Sullivan arvab, et suhtele on pigem tervislik, kui annate üksteisele aega ka oma tegevuste jaoks. Kindlasti on tegevusi, mis ei huvita mõlemat osapoolt ning sellisel juhul on hea leppida kokku kindel aeg, kui saate mõlemad oma asjadega tegeleda. Suurem osa ajast veedetakse niikuinii koos ning elatakse koos hotellis. See, et pead kogu aeg sama inimesega koos olema, võib lõpuks osutuda kõige suuremaks probleemiks, millega reisi jooksul kokku puutute.

Tülide vältimiseks õpi tundma teise reisimise eelistusi
Ebameeldivatest üllatustest hoidumiseks tuleks tundma õppida oma teise poole reisimise eelistusi ning välja selgitada, mida ta üldse reisi jooksul teha sooviks. Raha kulutamine on teema, mis tekitab tihti probleeme. Mõne inimese jaoks on oluline reisida luksuslikult, kuid teine jällegi ei hooli sellest ning paneb rõhku hoopis uute kogemuste saamisele. Tuleks kokku leppida, kas tehakse pigem kultuurireis ja külastatakse muuseume või pööratakse rohkem tähelepanu ümbruskonna tundma õppimisele ja ringi rändamisele.

Esimese reisi pikkus
Enne pikema reisi ette võtmist peaks paarike esialgu proovima koos nädalavahetust veeta. Esimene sihtkoht võiks olla nutikalt valitud ja kodu lähedal. Sa ilmselt ei taha olla kodust kaugel võõras riigis ja siis avastada ärritusega, et pead aega veetma kohutava inimesega.

Esimese reisi pakett
Sullivan soovitab esimese ühise reisina ette võtta spaapuhkuse, kus saaksite koos lõõgastuda. Ei tasu planeerida liiga palju külg külje kõrval tegevusi, vaid pigem võtta asja vabalt. Tehke nimekiri tegevustest, mida kindlasti teha tahate, aga ärge end üle koormake ja jätke ka vabaks olemiseks ruumi. Siis jääb ruumi ka spontaanseteks ettevõtmisteks ning on väiksem plaanide nässu minemise võimalus.

Täiesti erinevad ideed reisikuludest
Raha kulutamine on teema, mis tekitab inimeste vahel lihtsalt probleeme. Kui ühe jaoks on oluline peatuda luksushotellis, aga teise jaoks on hoopis peamine süüa nagu tõeline kuningas, siis tuleb mingis osas kompromisse teha. Lahenduseks võiks olla, et igaüks maksab enda jaoks olulisema asja eest. Kahjuks võib see hiljem ikkagi pingeid tekitada, kui hakatakse võrdlema, kes kui palju on kulutanud. Seega peaksid mõlemad leppima kompromisse tegema, sest liiga erinevate elustiilidega inimsed tihti omavahel hästi ei klapi.

Elu pärast reisi
Kui olete terve reisi ninapidi koos olnud, siis oleks koju jõudes hea natuke aega eraldi veeta, arvab Sullivan. Tervislik on võtta aega iseenda jaoks ning veeta seda oma sõpradega ning neilegi reisimuljeid jagada. Samas leidub alati paare, kes tahavad pärast reisi veel rohkem koos olla, sest on puhkuse ajal lähedasemaks muutunud. Kõik oleneb paarist ning möödunud reisist – pärast rahulikku puhkust on ilmselt suurem soov veelgi koos olla kui pärast närvilist ja äpardunud puhkust.