Kõik sai alguse ühest Ameerika ajakirjaniku Tim Murphy Twitterisäutsust, kus ta avaldas kriitiku hambusse jäänud Suure Kanjoni arvustuse. Rahulolematu turist andis vaatamisväärsusele ühe tärni viiest võimalikust ja põhjendas seda järgmiselt:

"Ma ei saa aru, miks pole siia ehitatud rippraudteed, maanteed või lifti, et oleks võimalik lihtsalt alla kanjoni põhja pääseda. Neile, kes ütlevad, et millegi sellise ehitamine hävitaks Suure Kanjoni, tuletan ma meelde: kas Yosemite on hävinud, kui selle kanjonisse saab maanteed pidi? Kas Yosemite oleks rohkem väärt, kui me peaksime sinna seljakott seljas nädalaid matkama?"

Mashable otsis selle peale kokku mõned ühe- ja kahetärniarvustused saidilt Yelp, mis kogub kasutajate hinnanguid erinevate kohtade ja teenuste kohta.

Sequoia rahvuspark

"Kaotasin oma autovõtmed tualetipotti ja mitte keegi ei tulnud mulle appi."

Suure Kanjoni rahvuspark

"Ükskõik kui imelised need vaated ka tunduvad, on see tegelikult üsna igav. Iga natukese maa tagant saab imetleda lihtsalt üht suurt auku maa sees."
Grand Canyon - lihtsalt üks suur auk?

Yosemite´i rahvuspark

"Pidin seal tualetti kasutama ja see oli väga robustne."

Yellowstone´i rahvuspark

"Kui oled üht geisrit näinud, siis oled näinud neid kõiki."
Geisrid - ühesugused igal pool?

Carlsbadi koobastiku rahvuspark

"Mäestik ja huvitavad kaljumoodustised teel siia olid palju huvitavamad kui koopad. Võib-olla ma pole lihtsalt koopainimene."

Denali rahvuspark

"Kaks matkarada olid suletud karude pärast."

Joshua Tree rahvuspark

"Kole koht, matkamine on vastik."

Ka maailma ühes suurimas reisiarvustuste saidis Tripadvisor on antud samuti mõnikord väga vähe punkte nõudlike turistide poolt. Siin on mõned näited Eesti vaatamisväärsustest, millega pole külastajad üldse rahul olnud.

Eesti Loodusmuuseum
(kaks punkti viiest)

"Muuseum, mis peaks rääkima maa loodusest ja rahvast, ei tee ei üht ega teist. Selle asemel saame teada, et vaene kannatanud rahvas ei ole kunagi saanud eriti iseseisvust nautida. Venemaa, Rootsi ja Saksamaa vahel korduvalt jagatud ja okupeeritud riik oli iseseisev vaid 20 aastat, enne kui jälle Nõukogude Liidu poolt okupeeriti. Vaid pärast NSV Liidu kokkukukkumist sai Eesti jälle iseseisvaks. Sellepärast on ühel infotahvlil esitatud kurblikule küsimusele - miks eestlased on kõige õnnetum rahvas maailmas - vaid üks ja ilmne vastus."

Eesti Loodusmuuseum - väljapanek vaevatud rahvast?

Vabadussammas
(kaks punkti viiest)

"Olge ettevaatlikud - selle risti klaaspaneelid võivad pähe kukkuda!"

Metsakalmistu
(kolm punkti viiest)
"Kuigi siia olevat maetud palju kuulsaid eestlasi, pole see midagi muud kui lihtsalt üks kalmistu. Kalmistu mändide all."

Kalma saun
(üks punkt viiest)
"Kohutav! Nõukogude ajast pärit haisev ja räpane koht, kus rikutakse ka kõige elementaarsemaid hügieenireegleid!"

Kalma saun - kõigi hügieenireeglite rikkuja?

Tartu Kunstimuuseum
(üks punkt viiest)
"Ainuke vaatamist väärt asi on viltu vajunud maja, mida toetatakse teise maja najale. Sees pole aga vaadata mitte midagi, see on täiesti mõttetu - näidatakse katkisi asju, mis peaks olema moodne kunst, aga tegelikult ei tähenda see mitte midagi."

Haapsalu vanalinn
(üks punkt viiest)
"Mõttetu koht - isegi burgerit ei leia kuskilt."

Narva raekoda
(kaks punkti viiest)
"Muidu harmoonilise ehitise otsa on pandud mingi minu arust sobimatu must torn. Ma ei soovita seda külastada."

Tallinna raekoja plats
(üks punkt viiest)
"Küsisime leti ääres teenindajalt, millest nende pirukad on tehtud. Ta vastas: kassidest, koertest, madudest, huntidest ja rottidest. Küsisime üle ja vastus oli sama. Tema sõnad tähendasid vaid üht: me pole siia oodatud. Kibeda tundega lahkusime Eestist."

KUMU
(üks punkt viiest)
"Selliseid ekspositsioone leidub ükskõik millises kunstimuuseumis igas teises linnas. Mitte midagi uut."

Tallinna vanalinn
(üks punkt viiest)
"Iga teenindaja siin vanalinnas on õnnetu moega. Miks nii kurvad?"

Toompea
(kaks punkti viiest)
"Jah, sealt on ilus vaade alla linnale, kuid see vaade on samasugune, nagu iga muu vaade alla linnale. Ära mine vihmase ilmaga."

Rocca al Mare vabaõhumuuseum
(üks punkt viiest)
"Ei soovita, kogu väljapanek on ühesugune. Tohutult palju sääski!"

Tallinna Teletorn
(üks punkt viiest)
"Kohutav! Ükski tehniline seade ei töödanud ja kui üritasid küsida tehniliselt ebapädevalt personalilt, siis nad pugesid peitu."

Patarei vangla
(üks punkt viiest)
"Taksojuht hoiatas meid, et sellel aadressil asub päris vangla, mitte muuseum. Meile tundus ikkagi, et see lahtiste akendega ehitis ei saa olla tegutsev vangla ja läksime uksele koputama. Keegi ei avanud. Lõpuks märkas meid turvatöötaja ning sõitis meile autoga järgi. Küsisime, kuidas saada muuseumi, aga ta hakkas meie peale karjuma ja ütles, et viibime Tallinna vangla territooriumil ning käskis ära minna. Õige aadress on Suur-Patarei, Kalaranna 2."