Kuigi keskmised hotellihinnad New Yorkis ulatuvad 280 dollarini, saab ka kümne dollari eest hotellitoa. New Yorgi odavhotell Sun Bright kogub kuulsust kohutavate ööbimistingimuste ja ilmselt ühe odavaima hinnaga.

Manhattani Sohost vaid kümne minuti jalutuskäigu kaugusel asub hotell, milles pakutakse majutust kanakuuti meenutavates pisikestes ruumides: teistest eraldavad vaid õhukesed vineerist seinad, lae asemel ongi kanakuudivõrk. Dušš asub koridoris ja seda tuleb jagada kõigi teiste kuudielanikega, nii nagu ka sissehingatavat õhku ja taustamüra.

Ööbija jaoks on üheses toas ruumi 3,25 ruutmeetrit, mis New York Posti kirjelduses on poole vähem, kui New Yorgi vanglas ja naaberboksid võivad olla isegi sama kriminaalse elemendiga asustatud. Lisaks võib voodikaaslaseks saada prussakaid ja hotelli püsielanikke - lutikaid. Prussakatele meeldivad mõnesse vabasse kuuti pikemaks ajaks jäetud prügikotid, mida iga päev minema ei viida. Kaks korrust on lubatud ainult meestele. Seal jagavad üht pesemiskompleksi 100 inimest. Elekter käib pikendusjuhtmetega ühest seinakontaktist terve korruse magamistubadesse.

Hotellis on ka püsielanikke, kes saavad kasutada oma 3,25 ruutmeetrit põrandapinda 310 dollari eest kuus. Hotell on kuuekorruseline, kuid sellel puudub lift. Jõusaali samuti pole, seega treppidest käimisega saab selle puudumise asendada. Praegu septembriks üheks ööks odavaimat öömaja otsides pakutakse aga soodsaimaks hinnaks 40 dollarit öö eest - kuni kohti jätkub. Võimalik, et palju kuulsust kogunud hotelli trügima hakanud ekstreemturistid ajasid hinna üles, aga pikemaks peatumiseks saab muidugi küsida ka odavamaid pakkumisi kuni 300 dollarini kuu eest.

Vaatamata ohtratele ettekirjutustele ja puudustele hotell tegutseb. Ja on tegutsenud juba kaua - 19. sajandi lõpust alates.

Pilte "kanakuutidest" ja hotelli karmidest elamistingimustest saab vaadata siit:

Kas oled sattunud mõnda sellisesse hotelli peale Internetist kõige odavama pakkumise võtmist ja milline oli kogemus?