Kõhuhädades on süüdi sageli erinevad batsillid, mis nakatunud toidu kaudu meieni jõuavad. Üks levinumaid pahalasi on bakter nimega E. coli, mis võib ära rikkuda terve reisi. Pea meeles neid nelja nõuannet, et vältida kodust eemal viibides kõhuviiruseid:

1. Ära joo kraanivett!

Kui reisid arengumaades, osta poest pudelivett ning kasuta seda ka näiteks hambapesuks. Lisaks sellele jälgi, et restoranides ei lisataks su joogi sisse jääd ning hoidu kraaniveest valmistatud toodetest, näiteks mahlapulkadest. Isegi väike kogus kraanivett võib kaasa tuua mõne koleda haiguse.

2. Telli väljas einestades vaid küpsetatud köögivilju!

Toored köögiviljad on üks põhilisi viise, kuidas viirused levivad. Kui einestad veidi kahtlases paigas, ära riski, vaid telli vaid küpsetatud köögivilju: kõrge kuumus tapab kahjulikud bakterid.

3. Jäta tänavatoit vahele!

Tänavatoitu müüvate putkade hügieenistandardid ei ole ilmselt võrreldavad restoranidega ning sa ei tea kunagi, kas kasutatud tooraine on värske või on koostisosadel lihtsalt õhu käes seista lastud. Kui soovid proovida kohalikke tänavatoidu delikatesse, siis vali midagi, mis tuleb otse kuumalt grillilt või pannilt.

4. Ole kõigeks valmis!

Hakka enne reisile minekut tarbima mõnd kõhuärrituste vastu kaitsvat ravimit, näiteks peptobismooli. See kaitseb sind kõhulahtisuse ja teiste koledate sümptomite eest.