Üldvõitja

Joel Santos on esimene portugallasest üldvõitja konkursi 14aastase ajaloo jooksul, jättes selja taha kõik teised 123st riigist pärit fotograafid. Võidupilt on
delikaatne ja intiimne, kujutades traditsioonilist kalapüüki
Ghanas.

Kalur Bosumtwi järvel, Ashanti, Ghana.

Tema teine võidule aidanud töö on drooni abil
tehtud aerofotoga, mis annab linnulennulise ülevaate ühest maailma
kõige kuumemast paigast – Danakili kõrbest Etioopias.

Aerofot Danakili soolakõrbest, Afar, Etioopia.

Noored fotograafid
Parim noor reisifotograaf 2016. aastal on 14aastane Darpan Basak Indiast, kes võitis fotoga, mis kujutab kalapüüki ja sellega kaasnevat põnevust.


Chadipur, India. Maalt merele – igavikuline rõõm.

18aastane Courtney Moore (USA) võitis auhinna 15-18aastaste kategoorias rebasefotoga, mille ta püüdis kaamerasse ühel varasel tuulisel hommikul Island Beach State Parkis New Jerseys. Ilm oli eriti tuuline ja rebane, kelle kasuka pihta tuul liiva pildus, istus vaid mõne jardi kaugusel veepiirist.

Kategooria „Inimene“
Hiinast pärit Ruiyuan Chen from China’s näitab oma fotol etnilisi Yi inimesi, kes elavad tohutus vaesuses Sichauni provintsis Daliang mägedes.

Etnilised Sichaun provintsis elavad Yi inimesed.

Jeremy Woodhouse on Briti konkursi võitja üksikfotoga vanast naisest Rumeenias Coltestis.

Vana naine niidab oma loomadele väikeselt maalapilt rohtu.

Kategooria „Maa, meri, taevas“

Varasem üldvõitja Craig Easton võitis selle kategooria fotodega üksikust budistlikust mungast, kes jalutab ümber West Kirby Marine järve kaldal kulgeva müüri.


Kategooria „Reisid ja seiklused“

Itaaliast pärit Beniamino Pisati võitis selle kategooria Bayankhongoris tehtud fotodega, millelt on näha, et hobused on Mongoolias igapäevase elu pärisosad. Nii nagu populaarne lause ütleb: „Mongol ilma hobuseta on nagu lind ilma tiibadeta.“

Mongoolias õpivad lapsed ratsutama ja lassot heitma juba väga noorelt.

Üksikfoto kategooria „Vormitud valgusega“

Biran Zhao (Hiina) võitis selle kategooria fotoga nunnadest, kes jalutavad mägedes.

Vormitud valgusega.

Kategooria „Linnad ja arhitektuur“

Itaalia fotograaf Michele Palazzo pärjati selles kategoorias võiduga New Yorgis Manhattanil Flatiron Buildingust tehtud fotode eest. Ta püüdis kaadrisse lumetormi Jonas, mis USA idarannikult üle pühkis. (Foto on loo avapildiks)


Võidufotodest koostatud näitust saab vaadata Suurbritannias Hulli linnas 18. maist kuni 30. juunini 2017 ning Greenwichis sealses ülikoolis 4. augustist kuni 3. septembrini 2017.

Allikas: www.lonelyplanet.com