Paljud arvavad, et see on nii lihtsalt sellepärast, et sajad inimesed on tundide kaupa kinni väikeses ruumis koos kõikide oma pisikutega. Tegelikult pole see nii lihtne…

Asi on isegi peaaegu et vastupidi — lennuki salongi õhk pole bakteritest paks, vaid just väga puhas. Lennukites on spetsiaalsed filtrid, mis tapavad 99,9995% bakteritest.

Miks sa sis ikkagi haigeks jääd? Põhjused on järgmised:

  • Õhk on küll mikroobidest puhas, kuid see-eest on viimase suurema mikrobioloogilise uuringu järgi neid lademetes serveerimislaual, nii et seda tasub puutuda nii vähe kui võimalik.
  • Samuti on teadlased teinud kindlaks, et lennuki tualettides on näiteks kolibakteri kontsentratsioon suurem kui kusagilt mujalt tualettidest leitud. Nii et tualetis käies tasuks kõiki pindu puudutada ainult läbi salvrätiku.
  • Kolmas bakterite lemmikpaik lennukis on istmetaskud — ka sellest (ja seal leiduvatest ajakirjadest) hoia oma näpud heaga eemal.
  • Veel üks suur haigusetekitaja on ajavahe. See lööb su sisemise kella sassi ja see mõjutab tervet keha ja immuunsüsteemi — sa muutud vastuvõtlikuks igale bakterile ja viirusele, mis sinuga tutvust teha tahab.

Allikas: Business Insider