Mobiilirakendus Am I Going Down (iOS-ile) ennustab, milline on võimalus sinu järgmisel lennureisil fataalseks õnnestuseks ehk kas lennuk kukub alla. Rakendus kasutab avalikult kättesaadavaid andmeid lennuõnnetuste arhiivist - Aircraft Accidents Archives talletab kõik intsidendid ja teeb need kättesaadavaks andmete otsijatele. Samuti otsitakse infot tsiviillennunduse assotsiatsiooni avalikest andmetest. Ja edasi on juba puhas matemaatika - tõenäosusarvutustega.

Reisija peab oma mobiilirakendusse sisestama lennuinfo: lennuliini koodi, lennukitüübi ja lennujaamad, kust sõitu alustatakse ning kus lõpetatakse. Tulemuseks on number, mis näitab, kui suur on võimalus lennukiga alla kukkuda. Näiteks 1:2780000 tähendab, et ühel juhul 2 780 000-st on võimalus sattuda lennuõnnetusse.

Rakendus küsib raha 99 USA senti ja arvutab ligi 10 miljoni lennuteekonna andmete põhjal. Arvesse lähevad kõik õnnetused, kus oli hukkunuid, kuna see on kasutajate jaoks ilmselt kõige olulisem näitaja, usub rakenduse looja Nic Johns. Arvutatakse viimase kümne aasta andmete põhjal, vanemad ei lähe arvesse.

CNN-ile avaldas autor ka rakenduse tegemise isikliku põhjuse: nimelt kardab tema naine lendamist ja see rakendus näitab, kui vähetõenäoline on sattuda lennuõnnetusse.

Am I Going Down on siiski ära keelanud Air Asia sisestamise arvutustesse, kuid peagi võib see võimalus otsingusse tagasi tulla.