Traditsiooniliselt toimub parima reisiraamatu valimine Kirjanike Maja musta laega saalis ning õhtut juhib maailmarändur Tiit Pruuli.

“Eelmisel aastal ilmus, nagu tavaks saanud, paarkümment klassikalist reisiraamatut, lisaks mõned teosed, mille žanripiirid on ähmased. Kas näiteks Tõnu Õnnepalu “Inglise aed” on reisiraamat? Kindlasti kavataseme selle üle mõnusas võtmes arutada,” ütles Tiit Pruuli. “Üritus on kõigile inimestele tasuta, seega soovitan kindlasti tulla, oma silmaga parimad reisiteemalised kirjandustükid üle vaadata ning autoritega juttu puhuda.”

Parima reisiraamatu valimine algab reedel kell 18.00, aruteludes osalevad Hendrik Relve, Berit Renser ja teisedki rändurid ning rännukirjanikud. Reisiraamatute kirjastamisest räägivad Varraku, Petrone Prindi ja Hea Lugu esindajad. Muusikat teevad Evelin Samuel-Randvere ja Johan Randvere.

Parima reisiraamatu varasemate võitjate seas on näiteks olnud Viivi Luik, Roy Strider, Vahur Afanasjev, Peeter Sauter, Mart Kivastik, Jaan Undusk ja mitmed teised autorid.

2000 euro suuruse auhinnafondi on parimatele välja pannud reisibüroo Go Travel.