Peaaegu sama suur erinevus ilmneb vaid Hiinas, kus ühelapsepoliitika on sundinud vanemaid paraku poiste sündi eelistama ja kus seega tüdrukuid oodates tehakse sagedamini aborte. Hiinas on see suhe 16-17 aastaste seas 117 poissi 100 tüdruku kohta.

Loomulik sugude suhe sünnil peaks Maailma terviseorganisatsiooni arvates olema 105 poissi iga saja tüdruku kohta, vahendab BBC. Loomulikku iivet arvestades peaks see suhe Rootsis praegu olema ametlikult 108 poissi 100 tüdruku kohta.

Rootsi ametlik rahvastikupüramiid 2014. https://www.indexmundi.com

Kuid Valerie Hudson Texase A&M ülikoolist avastas, et Rootsis on see suhe paigast ära. Ja põhjust ei pea ka kaugelt otsima. Hudson lisas nimelt asüülipalujate andmestiku Rootsi ametlikule statistikale. Ja võib arvata, et viimastel aastatel riiki saabunud, peamiselt just nooremad meessoost sisserändajad ei pruugi niipea ka ametlikus statistikas kajastuda.

Eelmisel aastal palus 9,7 miljoni elanikuga Rootsist asüüli 163 000 inimest. Just 16-17-aastaste sisserändajate seas ilmneb selge ebakõla - 92 protsenti nendest on mehed ja nad on saabunud reeglina Rootsi üksi, ilma perekonnata.

Mullu, kui Süüria sõjapõgenike laine peale tuli, kiputi juba Euroopas unustama, et senine immigratsioonikanal pole kuskile kadunud ja Aafrika ja Aasia riikidest saabubki Euroopasse reeglina just noori mehi, kes loodavad siit paremat elu leida.

Alaealistena ootavad neid Euroopas aga tavaliselt oluliselt suuremad soodustused ja ka suurem kindlus, et neid koju tagasi ei saadeta, kusjuures võimalike kasuvanematega, kes nendele Euroopas leitakse, ei pruugi just lähedasi suhteid isegi tekkida. Mõnikord on ka noormehe täpset vanust võimatu tõestada. Näiteks ühel juhul ilmnes, et alaealisena esines 28-aastane saabuja. Rootsis on täheldatud ka seda, et näiteks Afganistanist saabunud 16-17-aastaseid on seitse või kaheksa korda rohkem kui sama vanu saabujaid Süüriast või Iraagist.