Kiituse on see väike, 350 000 elanikuga saareriik kuhjaga ära teeninud. Sellest eksootilisest ja jääga kaetud paradiisist leiab igaüks endale midagi.

Filmifännide silmis on põnevaimaks kohad, kus võeti üles „Star Wars: The Force Awakens’i“ episoode, seiklejad armastavad liustikel matkamist ning need, kes loodavad heita pilgu harvanähtavatele virmalistele, saavad neid talveajal Islandil imetleda.

Island naudib buumi, mida veab kasvav turismitööstus, kui nii võib öelda. Saadaval on rohkem lennuvõimalusi, mis Reykjaviki muu maailmaga ühendavad, kõikjal üle riigi, mitte ainult pealinnas, on hotellid õitsele puhkenud ja reisikorraldajad pakuvad aina uusi ja enam võimalusi.

Rohkem lende

Lennuühendus sai hea süsti, kui rahvusvahelisele turule „maandus“ osavlennufirma Wow, mis võttis Iceland Expressi lennud üle 2012. aastal. Kaks aastat hiljem oli selle firma lennukitega lennanud juba miljon inimest. USA-s hakkas Wow reisijaid teenindama 2015. aastal, pakkudes Ameerika idarannikult Islandile eriliselt madalate hindadega lende. Tänavu suvel on ettevõttel kavas luua otseühendus Islandi ja USA lääneranniku vahele.

Pealinna tänavaid ääristavad trendikad kohvikud ja uued hotellid

Hotellide juurdevool

Ööbimiskohtade arv Islandil on suurenenud: 36% võrra ajavahemikul detsembrist 2014 kuni detsembrini 2015. 89% voodikohtadest broneeritakse välismaiste turistide poolt pigem hotellides kui mujal renditavates kohtades. See võib olla hotellikohtade kasvu põhjuseks.

Hotelle kerkib igale poole üle kogu riigi. 2018. aastal avatakse Islandil uus Marriott Edition hotell ja Canopy Hiltonilt teeb uksed lahti tänavuse aasta teises pooles.

Avatud on ka palju teisi majutusasutusi. Näiteks kümnekohaline Mengi Kjarnholt B&B Lõuna-Islandi maapiirkonnas, mis lubab nautida saareriigi looduse, kultuuri ja kunsti poolt pakutavaid parimaid võimalusi.

Islandi lääneosas asub disainile orienteeritud Hotel Husafell, mis tegutseb omamoodi seikluskeskusena – matkamine, päevased tuurid, jääkoopad ja palju muud.

Idakalda fjordide läheduses asuvas väikeses folklooririkkas Eskifjorduri linnakeses paikneb hotell Puffin. See asub südalinnas, 1918. aastal ehitatud hoones ning pakub imelisi vaateid fjordile ja Holmatinduri mägedele.

Idakalda fjordide lähedus asuv väikes Eskifjorduri linnake pakub elamusi loodusesõpradele.

Võluvast Grindaviki kalurikülast leiate hiljuti avatud hotell Lava Grindavíki. Blue Lagoon asub sealt vaid lühikese autosõidu kaugusel, küla ümbritsevad laavaväljad, kust võib palju avastamisväärset leida.

Paari kilomeetri kaugusel Akuyerist, saare kultuurikeskusest asub 46 toaga hotell Kjarnaskógur, kust leiate spaa ja tervisekeskuse ning hulgaliselt rahu ja vaikust.

Uued reisisihid

Suurenenud huvi toob turule uusi võimalusi ja reisikorraldajad teevad kõik, et pakkuda klientidele Islandi erinevate nurkadega tutvumise võimalusi.

Näiteks korraldab Trafalgari nimeline firma kümnepäevalist kogu riiki hõlmavat tuuri, mille käigus käiakse liustikel ja laavaväljadel, vaadatakse geisreid ja fjorde, külastatakse maailmakuulsat Blue Lagooni ning paljusid teisi kohti. Tegemist on verivärske pakkumisega ja hinnad algavad 3600 dollarist inimese kohta. Tuuri korraldatakse maist septembrini.

Jaga
Kommentaarid