Juba praegu Las Vegase maamärgiks saanud High Roller ületab London Eye vaateratta kõrgust ligi 30 meetriga ja on ulatub 55-korruselise maja kõrguseni. Suurtes vaateratastes ei kõlguta lahtistes korvikestes, nagu me tavaliselt lõbustusparkides oleme harjunud nägema, vaid linna kohale tõustakse suletud kapslites. Ringi teeb hiigelvaateratas ära 30 minutiga, piletihind sellise reisi eest jääb 30 dollari kanti.

LED-idega valgustatud vaateratas alustab pöörlemist järgmise aasta alguses.

Paraku ei saa Caesarsi hiigelratas nautida uhket üksindust Las Vegases kuigi kaua. Mandalay Bay hotellikompleks ehitab 2015. aasta keskpaigaks valmis samuti vaateratta, mis on pisut väiksem - 152 meetrit kõrge. Sel kevadel aga lubasid CityCenteri kompleksi omanikud, et nemadki ehitavad Las Vegase peatänavale - Stripile hiigelvaateratta, teatab Time.

Viimane lüli on veel puudu.

Ceasarsi High Roller ei hoia enda käes isegi maailma suurima vaateratta tiitlit kuigi pikalt - juba ehitatakse New Yorki veelgi suuremat ratast, mille kõrguseks saab 190 meetrit. Kuid sellega võidujooks veel ei lõpe - muidugi tahavad ka Dubai ettevõtjad omale maailma suurima tiitlit ning nemadki on plaanimas hiigelvaateratast - kõrguseks juba 209 meetrit, kirjutab Daily News.

Sellised on maailma suurimad vaaterattad praegu:

- London Eye (avatud 2000. a) - 135 meetrit kõrge
- China's Star of Nanchang (avatud 2006) - 160 meetrit
- Singapore Flyer (avatud 2008) - 165 meetrit

Hea lugeja, jaga muljeid, millistel hiigelvaateratastel oled ise käinud ja kas need atraktsioonid on külastamist väärt?