Kansai rahvusvaheline lennujaam avati 1994. aastal ja sellest ajast alates on eranditult kõik kohvrid kohtunud oma omanikega ning mitte ükski pole kuhugi kaduma läinud.

Kansai lennujaam on ehitatud Osaka lahe tehissaarele. Lisaks kõikide kohvrite alati reisijani toimetamisele sai Kansai kiidusõnu ka erakordselt kiire pagasikäitluse eest - pagasilindi juures seista tuleb suhteliselt vähe võrreldes paljude teiste maailma lennujaamadega. Üks nipp, mille võiksid ka teised lennujaamad omaks võtta, seisneb selles, et kõik kotid asetatakse pagasikarussellile sang väljapoole, et ootavad reisijad saaksid käepidemest kohe kinni haarata ja kiirelt oma pagasi lindilt maha tõsta. Nii kulubki vähem aega karusselli juures kohmitsemiseks.

Teisele kohale pagasikäitluse edetabelis tuli Hong Kong ja kolmandaks Singapuri Changi lennujaam. Viimane pälvis ka maailma parima lennujaama tiitli 2015. aastal.

Kümme parimat lennujaama, kes sinu kottidega kõige hellemalt ja täpsemalt ringi käivad ja üsna kindlalt uuesti kokku viivad, on järgmised.

1. Kansai, Jaapan (KIX)
2. Hong Kong, Hiina (HKG)
3. Changi, Singapur (SIN)
4. Taoyuan, Taiwan (TPE)
5. Incheon, Lõuna-Korea (ICN)
6. Tokyo Haneda, Jaapan (HND)
7. Kopenhaagen, Taani (CPH)
8. München, Saksamaa (MUC)
9. Zürich, Šveits (ZRH)
10. Tokyo Narita, Jaapan (NRT)

Nagu näha, on esikümnes lausa kolm Jaapani lennujaama. Seega võib sealsetes lennujaamades üsna kindel olla, et midagi eriti kaotsi ei lähe ja lennuväljal tegutsetakse Jaapani täpsusega.

Millal oled ise pagasist viimati ilma jäänud ja kus see juhtus? Kirjuta kommentaaridesse.