163 korrusega pilvelõhkujas saab arvuti tagant lahkumata ringi vaadata nii seespool kui väljaspool. Google kasutas selleks spetsiaalset seljaskantavat Street View salvestamise seadet ja siledamatel põrandatel lükati ümbrust pildistavat ja salvestavat aparatuuri edasi ka käru peal.

Maja "kaardistamine" kestis kolm päeva. Kui sisemuses oli ringi liikumine veel suhteliselt lihtne, siis väljast kaardistamiseks riputi salvestusseadmetega aknapesijate korvtõstukis ja sõideti ümber tornmaja.

Street View ei kaardistanud siiski kõiki korruseid, vaid mõned olulisemad, sealhulgas ka fuajee ning turistidele mõeldud vaateplatvormid. Alustatakse "keldri-" ja nullkorrusest, kust pääseb ülemise vaateplatvormi liftidesse. 43. korrusel on näha lamamistoolidega luksuslik terrass ja bassein. 73. korrusel saab välja fassaadi taha kõõluma minna. 76. korrusel asub aga maailma kõrgeim bassein. 124. korrusel saab uidata turiste täis vaateplatvormil, 152.-154. korrusel paistavad lukskorterid avara elutoa ja aerofotolike vaadetega ümbrusele.

Majas asub maailma ühe kalleima ruutmeetrihinnaga kinnisvara, hinnad ulatuvad 37500 dollarini ruutmeetri eest. Nüüd on võimalik ka tugitoolist see pilvelõhkuja üle vaadata, niipalju kui Google esimese korraga näitab.

Siseruumidesse on Google Street View USA-s juba jõudnud mitmeid muuseume ja tähtsaid hooneid salvestades, plaanis ongi ära kaardistada suur hulk tuntumaid avalikke hooneid kogu maailmas. Google kaardistab praegu ka matkaradu, varustades vabatahtlikud ranitsana selga käiva Street View varustusega. Seega tekib aina rohkem olukordi, kus juba enne reisi saame arvutis läbi jalutada kõik nurgatagused seal, kuhu tahame minna.

On see siis hea või halb?

Vaata Burj Khalifa kaardistamist Street View seadmetega allolevalt videolt: