Kiwi.com analüüsib nii siseriiklikke kui rahvusvahelisi lende, mis viivad 75 erinevasse maailma kõige enam külastatavasse riiki. Vaadeldi mõlemaid, nii odavlennufirmasid kui tavalisi, kõrg- ja madalhooajal. Uurimistöö tulemusena arutati välja keskmine hind, mille eest saab lennata 100 km.
India „võitis“ odavaima sihtpaiga tiitli keskmise kuluga 2.9 eurot 100 km kohta. Siseriiklikel lendudel on kulu veelgi rahakotisõbralikum – 2 eurot 10 km kohta. Väga kaugele maha ei jää ka Malaisia (2.19 eurot 100 km kohta). Venemaa platseerub austusväärsele kolmandale kohale pisut kõrgema hinnaga – 5,25 eurot 100 km kohta. Erinevalt Indiast on Venemaal oluliseks mõjutajaks madalate hindadega rahvusvahelised lennud, kodumaised lennud maksavad kaks korda enam.
India odavad hinnad tähendavad seda, et näiteks sellise paiga nagu Varanasi külastamine on taskukohane paljudele, kelle reisieelarve pole väga suur.
Kõige kallimaks lennukompaniiks tuvastati United Arab Emirates, mis kulutab 100 km lendamiseks 94,2 eurot, ning seda eelkõige siseriiklike lendude kõrgete hindade tõttu. Teisele kohale platseerus riigina Soome, kuhu lendamise kulu on 100 km kohta 45,4 eurot. Kolmandal kohal on lennufirmana Qatar kuluga 44,9 eurot 100 km kohta.
Lennufirmade keerulisest hinnastamissüsteemist tulenevalt mõjutavad piletite hinda sajad faktorid. Uus rakendus peaks aitama sul leida kõige rentaablima hinnaga riigid.
„Üsna mõistetavalt on riigid, kuhu ja kust lendamine on odav, reisijate jaoks väärtuslik info, millele tuginedes oma järgmist reisi planeerida. Tavalised inimesed ei saa kunagi aru, miks ja millal lennupiletite hinnad muutuvad, kuid nüüd on neil võimalus teada saada, millistesse riikidesse reisimine on taskukohane,“ sõnas Kiwi.com tegevjuht Oliver Dlouhý.
Lennupiletite hinnad on ülemaailmselt languses ning seda peamiselt kütuse odavnemise tõttu. USA lennufirmade hinnad jõudsid läinud suvel viimase seitsme aasta madalaimale tasemele. Hoolimata sellest soovitavad eksperdid osta lennupileteid ette täpselt 54 päeva, sest siis on kindel, et leiad parima hinnaga siseriikliku lennu.

Allikas: lonelyplanet.com