Maailma kõige erilisematesse hotellidesse pole lihtne pääseda, sest oma erilisuse ja eksklusiivsusega püütakse just kõige rikkamaid kliente. Ja kui pöörase idee realiseerinud hotell on sellise kliendi kohale meelitanud, maksab see erilisus päris palju. Aga hea on unistada ikkagi. Mõni ehk polegi liiga kallis, kui hetkehindu vaadata ja arvestada, et see võib olla elamus kogu eluks.

1. Äscher Cliff, Šveits

See kaljurestoran ööbimisvõimalusega võib kõrgusekartjatele ebamugav tunduda, ehkki kukkuda pole kuhugi. Juunist oktoobrini pääseb sinna näiteks ligi kolmetunnise jalgsimatkaga.

2. Hotel Kakslauttanen, Soome

Klaasist igludes saab suvel taluda polaarpäeva ja talvel nautida virmalisi. Privaatsed magamistoakuplid ei sisalda dušši, pesemas tuleb käia eraldi pesemisruumis.

3. Ladera Resort, St. Lucia

Kariibi mere lained loksuvad randa kohe hotelli ees järsu mäenõlva all. Hotellist avaneb vaade vulkaanilistele Pitoni mägedele. Paremat vaadet oma magamistoa rõdult on raske tahtagi. Hinnad algavad 222 eurost öö.

4. The Manta Resort, Zanzibar

Kena ookeaniäärne kuurort on pealtnäha nagu sealsed luksuslikud kuurortid ikka, kuid ainult pealpool vett. Ööbida saab ka veealuses toas, mille hind hotelli kodulehe broneerimisinfo põhjal oli praegu 1200 dollarit kahele.

5. Rayavadee

Tais Andamani rannal asuv kuurort on ligipääsetav vaid mere poolt, sest sisemaa suunast eraldavad puhkekohta muust Krabi rahvuspargist järsud kaljud. Rayadavee oma paradiisliku ümbrusega on hinnatud pulmareisijate peatuskoht. Hinnad algavad 256 eurost Deluxe majakeses.

6. Shangri La, Pariis

Vaade Eiffelile maksab palju, eriti kui ajalooline hotellihoone on Napoleoniga seotud ja pakub kuninglikku vastuvõttu. Hinnad kahele algavad 750 eurost, kuid ega polegi niisama lihtne vaba tuba leida - igal päeval neid ei leidugi. Ka kalleimaid (3000 eurot) mitte.

7. Panchoran Retreat, Bali

Džungliöömajas pakutakse voodeid otse liaanide ja sõnajalgade vahel, isegi konditsioneeri polevat vaja, sest all voolav jõgi jahutab piisavalt.

8. Katikies Oia, Santorini, Kreeka

Osaliselt kalju sisse rajatud Vahemere-vaatega hotelli numbritoad pakuvad luksust ja rahu, kui just merekohin segama ei hakka. Hindade osas on praegu suur sooduskampaania - 485 euro eest saab odavaima kahekohalise toa vaatega helesinisele merele. Kuid hinnalagi on Katikies Oias erakordselt kõrge - kalleim tuba maksab 8999 eurot.

10. Juvet Landscape hotel

Norra mägihotell pakub luksuslikku ööbimist karge põhjamaa looduse keskel, väikese mägijõe kohal. Hinnad polegi eluks ajaks meeldejääva elamuse jaoks kõige kõrgemad: alates 347 eurost. Siingi hotellis tagatakse kontrast ülima luksusega ülimalt looduslikus keskkonnas, eemal muudest tsivilisatsiooni hüvedest. Saab sauna ja trossiga mägijõe kohalt alla laskuda.

Vaata veel erilisi hotelle siit ja soovita kommentaarides, milliseid öömajasid võiks veel selles nimekirjas olla.