Go Groupi poolt kirjastatud reisiraamat „Maailm seljakotis“ jaotab 50 riigi reisikirjad maailmajagude järgi 12sse blokki, andes ülevaate Ida-ja Lääne Aafrikast, Kesk-ja Lõuna Ameerikast, Kariibidest, Lähis-Idast, Indohiinast, Melaneesia saarestikust, Taga-Kaukaasiast ja Balkanimaadest.

Autorite reisisõbra Tiit Pruuli sõnul on Aive ja Andrus Hiiepuu reisiraamat unikaalne, sest vähesed eestlased, kes nii paljudes eksootilistes paikades rännanud, on oma reisid nii kaasakiskuvas vormis ühtsete kaante vahele koondanud.

Andrus Hiiepuu sõnul on nad oma reiside planeerimisel tavaliselt aluseks võtnud mõne ajaloolise piirkonna ja grupeerinud sealseid tänapäevaseid riike eelkõige just selle alusel. „Ajaloolised piirid on alati tuntavad kuid riigikord, naabrid, poliitika mõjutavad seal elavaid rahvusi väga palju ning neid muutusi on huvitav jälgida,“ selgitas ta.

Raamat on suunatud neile, kel soov leida üles enda jaoks kõige põnevamana tunduvad kohad siin maailmas. Rohkete fotodega illustreeritud reisikirjad aitavad lihtsa vaevaga kujundada oma eelistuse ning raamatu lõpus on ka vabad leheküljed, kuhu kohe lugedes oma märkmeid teha.
Kuna riigiti on inimesed, kombed, traditsioonid, tingimused ja käitumismustrid väga erinevad, annab iseseisvalt reisimine adekvaatse suhestumise maailma. Reisimisel saadav kogemus loob avarama maailmatunnetuse, õpetab ja kasvatab oluliselt sisemist intelligentsust, loob olulisi väärtushinnanguid ning aitab olla rahul väga vähesega, mis tegelikult inimese õnnelikuks teeb, kirjeldas kokkuvõtvalt oma reisidelt kogutut Aive Hiiepuu.

Autoritest: Andrus Hiiepuu on igapäevaselt ametis Elisa Eesti juhatuses, 25 aastat on ta laulnud Tallinna Tehnikaülikooli meeskooris ja olnud ka koori presidendiks. Aive Hiiepuu juhib suhtekorraldusfirmat PR Concept, on seitsmendat aastat erialaorganisatsiooni EPRA president, lisaks SOS Lastekülade nõukogu liige, Tallinna Ülikooli Kommunikatsiooni Instituudi nõukogu liige. Peres kasvab 5-aastane Laura, kellega koos on juba tehtud ka esimene pikem reis Balkanimaades.

Raamat „Maailm seljakotis“, 289 lk
Autorid: Aive ja Andrus Hiiepuu
Toimetajad: Kairi Oja, Anneli Sihvart
Kujundaja: Käärt Aru
Kirjastaja: Go Group OÜ; Trükkinud: Ilotrükk OÜ