Otepää turismiinfokeskuse teatel on alates 31. detsembrist avatud Otepää Winterplace, mis on Eesti suurim talvepark pakkudes aktiivset vaba aja veetmise võimalust kogu perele. Huvitavaid talviseid tegevusi leiavad erinevas vanuses lapsed, noorukid ja täiskasvanud. Talvepargis ootavad lustijaid: snowtubingu rajad, kelgumägi, uisuväljak, iglukino, väikelaste tuubikarussell, Ahhaa Teadusiglu ja loomulikult palju lund. Külalisi tervitavad viis põhjapõtra- Rudolf, Olaf, Niko, Robbie ja Sven.

Tehvandi spordikeskuses on avatud kolm kilomeetrit kunstlumest valmistatud suusarada suusatamiseks nii klassika- kui vabatehnikas. Rada algab Tehvandi staadionilt ja kulgeb läbi lasketiiru staadioni kaitseseina tagant tõusuga Kunimäele, ohtliku laskumise ja tõusuga Hobuseraua tippu, laskumise ja tõusuga ümber lumehunniku, laskumise ja lausikuga Tehvandi hotelli taha, tõusuga Kunimäele ja laskumisega üle suusasilla taas staadionile tagasi.

Treeningrada on raskema reljeefiga ja kohati ohtlik ning ei sobi hästi algajatele. Kunstlumest kolmekilomeetrine rada, staadion ja lasketiiru staadion on valgustatud igal õhtul kuni kell 21.

Avatud on kelgutamiseks omade kelkudega omal vastutusel kelgumägi Neljakasemäel, kuid lund on seal veel vähe. Kelgumägi on valgustatud igal õhtul kuni kella 21. Avatud on ka seitsme rajaga Tehvandi talvine disc golfi park.

Kuutsemäel on avatud neli nõlva: Lilleoru mõlemad pooled, Tinnijaagu, Kuutse ja lastenõlv. Lumetus käib Kasemetsas ja alustatakse lumelaua pargi ettevalmistustega. Koolivaheajal (kuni 10.01) on mägi avatud: E-N 10-19, reedel ja laupäeval kell 10-20 ning pühapäeval kell 10-18.

Väikse Munamäe suusakeskuses töötavad alates 4. jaanuarist uuenduskuuri läbi teinud Kohviku nõlv ja lastemägi. Kohviku nõlvale on paigaldatud pargi valmimiseni kokku viis boxi ja raili. Keskus on külastajatele koolivaheajal (kuni 10.01) avatud E-R 11-20, reedel öömägi 20-23, laupäeval 10-20 ja Pühapäeval 10-18. Kehtib Kuutsemäega sama pilet!

Loodusturism.ee pakub Otepää turismipiirkonnas, turismitalude juures ja puhkekohtades ning Pühajärve jääl või liikumisradadel firmaürituste juurde seiklustegevust tõukekelkudel, matkasuuskadel ja lumeräätsadel. Oodatud on ka gruppi koondunud pered ja sõpruskonnad. Samuti korraldatakse plaanilisi matkasid, kuhu saavad end kirja panna üksikud huvilised. Lisainfo on leitav siit.