Alates 1. oktoobrist peavad kõik koos lastega reisivad täiskasvanud esitama piiril lapse sünnitunnistuse ja seda ka juhul, kui terve pere koos reisib, kirjutab Estravel. Piiril esitatav sünnitunnistus peab olema täiskujul, kus on näha kõik vanemate andmed.

Kui laps reisib koos vanematega, siis peab esitama lapse sünnitunnistuse; kui lapsega reisib vaid üks vanem, peab ta esitama teise vanema notariaalselt kinnitatud kirjaliku volituse; kui üks lapsevanematest on surnud, peab kaasas olema ka vastav surmatunnistus. Kui laps reisib koos sugulase või mõne muu täiskasvanuga, peab esitama lapse sünnitunnistuse, lapsevanema(te) notariaalselt kinnitatud volituse, koopiad lapsevanema(te) isikut tõendavatest dokumentidest ning lapsevanemate kontaktandmed. See nõue kehtib ka juhul, kui Lõuna-Aafrika Vabariigis
transiit-tsoonist ei väljuta.

Kui laps reisib üksi, siis on vaja lapsevanema(te) notariaalselt kinnitatud volitust. Kui lapse hooldusõigus on antud vaid ühele lapsevanemale, peab lapsel kaasas olema ka koopia kohtuotsusest. Lisaks peab kaasas olema kiri LAV-is lapsel vastas olevalt isikult, kus on kirjas tema kontaktandmed ja aadress, kus laps LAV-is peatub ning koopiad LAV-is lapsel vastas oleva inimese isikut tõendavatest dokumentidest. Muidugi on vajalikud ka lapsevanema(te) kontaktandmed.