Kahe nädala pärast Eesti Näituste paviljonis 24. korda toimuvat turismimessi Tourest külastab sel aastal ka Pärnumaal asuv Lottemaa, mis avati eelmisel suvel. Lühikese tegutsemisaja jooksul on teemapark kogunud populaarsust nii sise- kui välisturistide seas.

Lottemaa esindaja Jorgen Sumina hinnangul ei olnud 35-päevase avahooaja jooksul võimalik kõigil huvilistel Lottemaad külastada: "Tuues Lottemaa Tallinnasse Tourestile, saavad kõik soovijad meiega tutvuda ja ühtlasi kutsume kõiki uuel hooajal Pärnumaale," ütles Sumin.

Lottemaa lastealale pääseb kolme-eurose piletiga ning messil on müügil ka sooduspileteid Pärnumaal asuva Lottemaa külastamiseks.

Tallinnasse tuuakse Sumina sõnul suur Lotte laev, mis hakkab selle aasta juunist Lottemaal paiknema. Ta lisas, et eelkõige keskenduvad nad turismimessil aga Lotte tegelastele ja näidenditele, sest kõiki atraktsioone pole võimalik kaasa tuua.

Touresti korraldava Eesti Turismifirmade Liidu peasekretäri Kristen Lahteina sõnul on lisaks Lottemaale kõigil külastajatel sel aastal võimalus tutvuda seni suurima Eesti halliga. “Hallis on esindatud kõik maakonnad, mõned maakonnad ka lisaks eraldi piirkondadega,” ütles Lahtein.

Lahtein lisas, et sel aastal teeb Tourest koostööd Tallinna Tänavatoidufestivaliga, mis esimest korda toimus eelmise aasta suvel Telliskivis. Tema sõnul tähendab see heade reisipakkumiste kõrval ka häid toiduelamusi.

Tourest on Baltimaade vanim ja suurim turismimess ning Eesti üks kõige külastatavam mess – möödunud aastal toimunud Touresti turismimessi külastas kolme päeva jooksul kokku 35 994 inimest. Eelmisel aastal oli messil esindatud 466 eksponenti. Touresti korraldav Eesti Turismifirmade Liit tähistab sel aastal oma 25. juubelit.