Kiirteede ja liiklusummikutega ning pidevalt kasvav ja muutuv Los Angeles teeb selle linna avastamise keeruliseks ilma korraliku reisijuhi abita. Selleks, et esmakülastajat aidata, küsisimegi nõu kolme Los Angelese luksushotelli uksehoidjalt.

Oma soovitusi jagasid:

Adam Schon, hotell Thompson Beverly Hills
Tara Goldsborough, hotell Mondrian, West Hollywoodis
Alex Niezgoda, hotell Bel-Air

Olen siin esimest korda. Rääkige mulle midagi huvitavat Los Angelesest.

Adam: Los Angeles on imeline linn, mis koosneb sadadest väiksematest linnakestest ja kommuunidest, mis muudab selle avastamise lõputult põnevaks. Alates mõnusatest rannabaaridest Marina del Reys kuni Pasadena munakiviteedeni pole siin kunagi puudust sellest, et midagi uut leida.

Tara: Võid minna suusatama või ookeani ujuma samal päeval.

Alex: Siin on keskmiselt 329 päikeselist päeva aastas. Seega pole ime, et meil on alati selline hea tuju!

Tahaksin mõnda hetkel kestvat näitust külastada - mida soovitate?

Adam: LACMA-s on vägev skulptuurinäitus kohalikku päritolu kunstniku Ken Price’i töödest. Inspireeriva näituse pani kokku Frank Gehry.

Tara: Soovitan väga “Who Shot Rock & Roll” näitust Annenberg Space for Photographys. Seal saab näha fotosid kuulsatest artistidest Tina Turnerist Kurt Cobainini.

Alex: The Annenberg Space for Photography on Los Angelese (LA) uusim muuseum ja nende praegune näitus "Who Shot Rock & Roll" paljastab fotograafide tabatud momente - nii avalikke kui privaatseid -kõige kultuslikematest rock & rolli staaridest.

Mida peaksin vaatamisväärsustest kindlasti vaatama?

Adam: Griffith Parki soovitan kõige esimesena. See on nagu Central Park Los Angelesis nii suuruselt kui atraktsioonide poolest: linnapargist leiab golfiväljakuid, tenniseväljakuid, matkaradu, teatriplatsi, loomaaia ning observatooriumi.

Tara: See sõltub oluliselt sellest, milleks LA-sse tullakse. Kui oled huvitatud filmitööstusest, siis soovitaksin kindlasti Universal Studios VIP-ekskursiooni. Kui aga on soov lõdvestuda ja päikesepaistet nautida, siis võiks võtta suuna Santa Monica randa. Seal saab veeta terve päeva päikest võttes ja Santa Monicast Venice´i pedaalides - rattarent on rannapromenaadil vaid kuue dollari eest! Ma olen alati soovitanud ka peatuda Bay Cities Delis Lincolni bulvaril ja võtta sealt randa söök kaasa. Neil on parimad värsked võileivad.

Alex: Soovitan Getty Centerit, kus on alati mõni huvitav näitus ja isegi kui kunst niipalju ei huvita, saab sealt imetleda panoraamvaadet.

Millist "kohustuslikku" turistilõksu tuleks vältida?

Adam: Kindlasti pakutakse palju "kinostaaride kodude ekskursiooni", aga selle asemel, et imetleda nende kuulsuste dekadentlikke elamisi, võib päeva veeta hoopis kõrgeid aedu ja sissesõiduväravaid vaadates.

Tara: Knott’s Berry Farmi teemaparki - LA-s on palju paremaid teemaparke, mida külastada ja kus oma raha mõistlikumalt kulutada.

Alex: Hiinalinna. Võrreldes vastavate linnaosadega San Franciscos ja New Yorgis on meie oma väike ja unine.

Kus võiksin ma teha parimad pildid Los Angeleses?

Adam: Griffith Parki observatooriumist saab parimad vaated. Peale jääb kogu linn keskuse pilvelõhkujatest Santa Monica randadeni.

Tara: Runyon Canyoni pargist. Vaade on tõeliselt hingemattev, kuid kohaleronimine nõuab vaeva ja heade piltide jaoks on vaja selget ilma.

Alex: Runyon Canyon. See asub kohe Hollywoodi kohal, vaated avanevad alla linnale, Hollywoodi kuulsale märgile, Hollywoodi mägedele ning selgema ilmaga on näha isegi Catalina saar Vaikses ookeanis.

Tahaksin proovida midagi täiesti uut - mida soovitate?

Adam: Rentida võiks kabriolett-Mercedese (See on ikkagi LA ju!) ning sõita sellega Pacific Coast Highwayle, mis pakub mõnusat päikest ja ookeanivaateid. Reel Innis Malibus peatudes saab rannarestoranis süüa parimaid ja värskemaid mereande, mida kunagi oled proovinud. Siis võib pista varbad ookeani ja vaadata, kuidas päike vette loojub.

Tara: Lase teha endale tätoveering.

Alex: LA-s on populaarne toiduautodest süüa osta. Osale mõnel vabaõhufestivalil nagu First Friday Venice´i rannal või Artwalkil ja autodest pakutakse kõige erinevamaid toitusid, mida saab kaasa võtta. Nom Nom on Vietnami köögiga toiduauto, siis on veel dominikaani toiduautod, homaarirulle pakkuvad autod jne.

Tahaksin osta mõne ebahariliku suveniiri - mida soovitate?

Adam: Hollywoodi bulvaril on palju kingipoode, mis müüvad Hollywoodi filmiteemalisi suveniire, mida kuskilt mujalt ei leia. 

Tara: Pühapäeviti on Melrose Trading Postis Fairfaxi keskkoolis palju vanu antiikesemeid, mille seast leiab midagi huvitavat.

Alex: Not Neutral Design Shop, mis asub Larchmont Village´i kaubanduskeskuses, pakub huvitavaid asju LA ajaloost. Osta keraamikat, et meenutada Lõuna-California kuldaegu.

Milline on parim restoran õhtusöögiks? Ja kuidas ma saan vaba laua?

Adam: Son Of A Gun 3-ndal tänaval on praegu restoranide edetabeli tipus ning neil on parim mereandide köök. See on populaarne koht, kuid koha saamiseks ongi Thompsoni uksehoidja siin teie jaoks olemas.

Tara: Üks minu lemmikutset on BOA Steakhouse. Korraliku lihaprae nautijatele on see hea koht mõnusa atmosfääriga.

Alex: Picca serveerib innovaatilist Peruu-Jaapani fusiooni Ricardo Zarate´i juhtmisel, kes krooniti hiljuti Food + Wine Magazine´i parimaks peakokaks 2012. aastal. Vaba laua saamiseks pöördu loomulikult hotelli uksehoidja poole! Pingutame selle nimel, et oleks olemas head kontaktid linna tähtsamate asutustega, kuhu külalised tahavad minna.

Kas oleks võimalik võtta fitness-treeninguid mõne tuntud treeneriga? Kas saaksite mulle mõne sellise treeningu organiseerida?

Adam: Thompson Beverly Hillsis on meil kohal fitness-treener Danny Musico, kes on töötanud kümnete kuulsustega, nende seas näiteks ka Justin Bieberi ja Carrie Underwoodiga.

Tara: Saame korraldada personaalse treeningsessiooni tuntud treeneri Jackie Warneriga Bravo TV saatest Workout.

Alex: Treener Barry Jay pakub tunde ükskõik mis ajal oma West Hollywoodi stuudios. Valmistu kulutama 1000 kalorit tunnise sessiooni jooksul. Hoia silmad lahti, sest võid kohtuda Kim Kardashiani, Jessica Alba, Jennifer Lopezi või Jake Gyllenhaaliga.

Tahaksin kohtuda mõne kuulsusega, kas oskaksite aidata?

Adam: Chateau Marmont on alati olnud tuntud koht, kus kuulsused väljas käivad, eriti õhtusöögil. Lauda ette tellides võib peaaegu kindel olla, et mõni staar õhtustab ka kuskil lähedal. Broneerida tuleks laud aias. Lõuna Ivys Robertsoni tänaval on ka hea võimalus kuulsusi näha.

Tara: Õhtusöök BOA-s tagab võimaluse mõne tuntud tähega kokku sattuda. Iga kahe nädala tagant pakume oma hotellis ka ülevaadet sellistest võimalustest: millal toimuvad VIP-ide tseremooniad, esilinastused, "punase vaiba" üritused. Parim võimalus on aga kohata LA-s mõnda kuulsust tavalises toidupoes või bensiinijaamas.

Alex: Meil on kontaktid, kelle kaudu saame teid organiseerida peaaegu kõigile auhinnatseremooniatele või esilinastustele, kus kohtab Hollywoodi kuulsamaid staare.

Tänan. Kas jootraha on siin ka kombeks?

Adam: Oli rõõm teid aidata. Jootraha on täiesti teie enda otsustada. Head LA puhkust.

Tara: Võtke heaks. See sõltub teist endist vastavalt sellele, kui kvaliteetseks teenust hindate.

Alex: Jootraha on oluline, kuid seda ei eeldata.