Linna paigaldatakse rattahoidlad, kust pangakaardi masinast läbitõmbamise või ühekordse pileti eest saab võtta ratta ning sõita sellega kui tahes kaua ja kuhu tahes, kirjutab Eesti Päevaleht.
Pärast kasutamist tuleb ratas hoidlasse tagasi viia, kuid see ei pea olema sama hoidla, kust ratas võeti. Varastamise peaks ära hoidma kaardilt võetud deposiit, mis läheb käiku siis, kui ratast ei tagastata.
Selline rattalaenutussüsteem on levinud paljudes Euroopa pealinnades. Aasta lõpuks peaksid esimesed rattahoidlad olema ka Tallinna kesklinnas. Täpseid asukohti linnaametnikud veel öelda ei oska, sest hange alles tuleb.

Selle aasta lõpuks on kavas kesklinna paigaldada vähemalt 11 rattahoidlat ja 2018. aasta lõpuks teistesse linnaosadesse veel 25 laenutuspunkti.

Asja konks on selles, et jalgrataste punkte ei tehta Tallinna linna, vaid eraraha eest. Ettevõtlusamet hakkab otsima ettevõtteid, kes oleksid huvitatud lepingust, mille järgi linn lubab panna reklaami 50 linnale kuuluvale pinnale, ent üksnes tingimusel, et sama ettevõte paigaldab ka jalgrattahoidlad.