Esimesele kohale tõstetud Eestit kirjeldatakse Lonely Planeti TOP-is kui tõotatud maad: astud Helsingi või Stockholmi laevalt maha ja saad kohe aru, miks. Mitte et see oleks ainult odava alkoholi maa (ehkki ka see mainitakse ära), vaid siin saab oma vaevaga teenitud eurode eest kogeda Põhja- ja Ida-Euroopa parimat segu.

Lisaks Tallinnale soovitatakse külastada Lääne-Eesti saari, rannikut ja Lahemaa rahvusparki. Viimast reklaamitakse kui kõige esimest rahvusparki Nõukogude Liidus.

Ülejäänud esikümme oli aga järgmine.

2. Ho Chi Minh City ja Hanoi, Vietnam

Reisihinnaindeksi järgi on Hanoi üks odavamaid Aasia linnu, kus puhata. Ho Chi Minh City on kolmandal ning Hanoi teisel kohal selles odavuse edetabelis.

3. Ida-Aafrika

Kui Lääne-Aafrika on ebola viiruse leviku pärast turismisihtkohtade nimekirjadest maha kriipsutatud, siis miks mitte reisida Ida-Aafrikasse. See pole üldse nii lähedal haiguskolletele, Aafrika kontinent on väga suur ja väga eri-ilmeline. Muidugi odav ka.

4. New Mexico

Ameerika Ühendriikides on raske leida odavat reisisihtkohta. New Mexico vastab kõige paremini tingimustele "odav ja hea". Seal on peaaegu alati kuiv ja ilus ilm, hinnad on soodsamad kui Ameerikas keskmiselt ning tegevust on ka palju nii looduses kui linnades.

5. Bosnia ja Hertsegovina

Klassikaline odava reisi sihtkoht (soodsa hinnaga majutus, meelelahutus ja söögid) on kombineeritud ajalooliste huvitavate vaatamisväärsustega: kindlasti käi oma vähese raha eest ära Sarajevos ja Mostaris.

6. Galicia, Hispaania

Põhjapoolne avastamata Hispaania on siin edetabelis lisaks sellele, et hinnad rannakülades on head ka kohaliku hea meretoidu ja puutumatu looduse poolest.

7. Québec City, Kanada

Kui tahad Põhja-Ameerikast millegipärast leida Euroopat ja maksta selle eest vähem kui muidu Ameerikas reisides, siis Quebec on sobiv sihtkoht. Quebec Cityl on Euroopapärane UNESCO maailmapärandi nimekirja arvatud vanalinn, seal saab süüa vanades euroopalikes restoranides ja inimesed räägivad Euroopa keelt. Kohe linna lähedal on ideaalsed võimalused Kanada metsikusse loodusse sukeldumiseks.

8. Costa Rica Kariibi mere rannik

Odav riik on maailma ühe kõige mitmekesisema loodusega. Loodushuvilistele on see unelmate sihtkoht, mis ei tühjenda väga suure kiirusega ka rahakotti.

9. Timor-Leste (Ida-Timor)

Pealinnast Dilist eemal asuv piirkond, kus pole kalleid hotelle ja suuri mugavusi, pakub ehedaid elamusi vähema raha eest. Udused mäed ja liivased rannad, odavad öömajad ning viimasel ajal paranenud turvalisus on toonud selle sihtkoha siia edetabelisse.

10. Lääne-Austraalia

Võib küll imestada, miks kallis Austraalia siia soodsate sihtkohtade sekka sattus, kuid Lonely Planetil on Austraaliaga oma suhe. Lisaks pakutakse välja, et Austraalia dollari kõikumise tõttu võib see riik välisturistile ka suhteliselt odav olla. Igal juhul tasub reis end ära Perhist välja sõites: Lääne-Austraalia loodus on imeline.