Eelnevalt on uue kujunduse ja turvaelementidega ringlusesse lastud 5-, 10- ja 20-eurosed.

Kuna Euroopa keskpank otsustas 500-eurosed teisest sarjast välja jätta ning neist tulevikus üldse loobuda, on jäänud vaid kaks kupüüri, mis veel oma muutumist ootavad - 100- ja 200-eurosed.

Pärast seda tahetakse aga esimestest ehk nn vanadest eurodest loobuda. Euroopa keskpanga kodulehelt võib lugeda, et esimese seeria rahatähtedele jääb alati nende väärtus. Ümberöeldult tähendab see seda, et isegi kui keskpank teatab, et esimene seeria korjatakse käibelt ning see kaotab oma väärtuse maksevahendina, on seda võimalik ümber vahetada uute rahatähtede vastu kohalikus eurosüsteemi pangas (meil Eesti Pangas - toim.). Seda garanteerib Euroopa keskpank määramata ajani.

Küll aga on selge, et kui kõik eurod uuele kujundusele üle lähevad, hakatakse vanu käibelt korjama ning ühel hetkel teatatakse ka ametlikult, et vanad ametliku maksevahendina enam ei kehti.

Pärast esimese seeria käibelt võttu jääb eurokupüüride rivvi alles 5-, 10-, 20-, 50-, 100- ja 200-eurone kupüür, mis kõik on trükitud vastupidavamale paberile ning varustatud kõrge turvalisusega turvaelementidega.

Värskelt tutvustatud uus 50-eurone on üks eurotsooni kõige enim kasutatud rahatähti. 50-euroseid on ringluses rohkem kui 5-, 10- ja 20-euroseid kokku.