Kuid Inglismaal Big Sheep’i lõbustuspargis nad seda endale lubada ei saa, sest seal on karjumine keelatud – see häirib pargi naabruses elavaid inimesi.

400 meetri pikkune vagonettraudtee, mille kõrgeim tipp asub 12 m maapinnast, suudeti avada alles pärast viie aasta pikkust võitlust kohalike elanikega. Nood olid vastu, sest kaebasid, et uus atraktsioon olevat „liiga pealetükkiv“.

Raudteed on reklaamitud kui Devoni piirkonna suurimaid, kõrgeimaid ja pikemaid Ameerika mägesid, kuid nüüd ilutseb sellesse sissepääsul silt: „See on perekondlik atraktsioon, mitte koht, kus tuleb ennast, sõrmenukid valged, meeleheitlikult istmel kinni hoida. Naudi vaateid! Kuna me armastame oma naabreid, siis palun ära kisa ega karju! Täname.“

Lõbustuspargi direktor selgitas, et nad konsulteerisid enne avamist müraspetsialistiga, et olla kindel, kas paigaldatud mürabarjäärid on heli summutamiseks ikka piisavad.

Ameerika mägede klubi juhtiv Andy Hine on aga täiesti veendunud, et karjumiskeeldu hakatakse pidevalt rikkuma – sest kisa tekitamine ei ole seadusevastane. Pole suudetud välja mõelda ka ühtki võimalust, kuidas kindlustada, et keelust kinni peetaks.