Praegune ohuhinnang pole selline, mille tõttu peaks lennujaama töös või üleüldse kogu Eestis midagi muutma. Teisisõnu – ohuhinnangut pole muudetud. Täiendavad turvameetmed lennujaamas jäävad ja seal on liikumas näha suuremat jõudu, kuid reisijaid see ei sega. „Töö lennujaamas jätkub tavapäraselt, kõik on rahulik ja pole põhjust paanikasse minna,” ütles lennujaama avalike suhete juht Priit Koff.

Ööl vastu eilset pärast kella kahte helistas Tallinna lennujaama ja kaitsepolitseisse end Daeshi liikmeks kutsuv mees, kes teatas kavatsusest õhkida nädala jooksul Tallinnast Saksamaale suunduv lennuk. Täpsemalt ütles helistaja, et ta on Islamiriigist, kuid Eesti ametkondades on kokku lepitud kasutada nimetust Daesh. Telefonikõned olid tehtud inglise keeles, Eesti mobiili- numbrilt ja Eesti territooriumilt. Kõned olid lühikesed ja konkreetsed ega jätnud neid kuulanud inimestele muljet, et helistajaks on mõni öösel õlleklaasi taga istuv jõmm. Pigem oli isik selge sõnumi välja mõelnud. Välistatud pole ka see, et selgema ettekandmise nimel oli ta selle endale ette lugemiseks ka üles kirjutanud.

Leiti kahtlane kott

Kohe pärast telefonikõne saamist kontrollis politsei Tallinna lennujaama ja väljuvate lendude ohutust. Politsei jätkab seal tugevdatud turvameetmetega tööd. Näiteks eile saabus teade ka kahtlasest kotist lennujaama naiste tualettruumis. Kõik reageerivad üksused olid kiiresti kohal. Kott aga õnneks kellelegi ohtu ei põhjustanud, selles olid banaanid.