Bookinghouse.ee pole siiski päris esimene, kes turismiturul bitcoinidega maksmise võimalust pakub. 22. juulil teatas AirBaltic oma Twitteri kontol ja pressiteates, et neil on võimalik esimese lennufirmana maailmas lennupiletite eest tasuda bitcoinides.

Bitcoin aitab tihti reisivatel ja puhkust planeerivatel inimestel tasuda lennupiletite eest mugavamal ja kiiremal moel, kui neil on bitcoinid niigi kasutusel.

Bookinghouse.ee omanikuks oleva Eesti-Leedu kapitaliga ettevõtte Interneto Partneris UAB direktor Andrius Buinovskis ütles, et Bitcoin üle kogu maailma juba niigi üsna laialdaselt kasutusel, kuid Eestis peetakse seda mõnikord ikka veel ebaharilikuks uudsuseks, mis takistab klientidel seda alternatiivraha mugavalt ostude eest tasumisel kasutada.

“Veebis oste tegevad inimesed on uuendustele avatud. Nad valivad virtuaalteenuseid, et säästa oma aega. Bitcoin on selleks suurepärane vahend. Uut ja kiiret arveldusmeetodit hindavad need, kes tahavad tasuda teenuste ja toodete eest kiiremal ja mugavamal moel kui seni,” lisas Buinovskis.

Tema sõnul loodetakse Bookinghouse.ee-s, et uus lennupiletite eest tasumise võimalus paelub ka nende uuendusmeelsete reisijate tähelepanu, kes pole varem samalaadseid teenuseid kasutanud, kuid on otsinud võimalusi kasutada arveldamisel uut rahavääringut.

Bookinghouse.ee igakuised tehingute teenindamisega seotud kulud ületavad 43 000 eurot, tulenedes näiteks valuutavahetusest, vahetuskursi kõikumisest, e-vargustest, samuti panga- ja kaarditasudest. Bitcoin käibevaluutana soodustab aga lihtsamat laienemist välisturgudele ja aitab vältida elektroonilise pettuse juhtumeid, vähendades lisaks märkimisväärselt ka tehingukulusid.

“On tõenäoline, et bitcoinide eest lennupiletite ostmine muutub selle maksemeetodi järjest laiema ülemaailmse tunnustamise tõttu üha populaarsemaks. Tulevikus tasub meie hinnangu kohaselt iga kümnes reisija oma pileti eest bitcoinidega,” ennustab Interneto Partneris´i tegevjuht.

Sellest suvest alates ei ole Bitcoinidega arveldamine ülemaailmsel turismiturul samuti enam täiesti uus nähtus. Seda vääringut tunnistavad ostude eest tasumisel näiteks Expedia või Cheapair.com.

Bitcoini pooldajad eelistavad seda makseviisi, kuna riiklikul tasandil toimuv majanduse kõikumine mõjutab seda vähem. Alates virtuaalraha kasutuselevõtust 2011. aastal on bitcoinidega arveldamine hakanud levima erinevatele turgudele: e-kauplustes sisseoste tehes, restoranides, juuksurites, puhkust planeerides või antiigikauplustest esemeid ostes.

Bookinghouse.ee võtab virtuaalraha vahetuskursi Bitcoini virtuaalbörsilt Bitmarket24.ee. Seni on Eestist ostetud bitcoinide eest kolm reisiteenust, kuid see võimalus on olnud kasutusel vaid esimesi päevi. Eestis tehtud ilmselt suurim bitcoini tehing oli Malla mõisa ostmine selle aasta märtsis.