Juba 30 aastat on Põhja-Koreas Wŏnsanis peetud rahvusvahelist laagrit internatsionaalse nimega Songdowon International Children's Camp. Kui alguses oli see mõeldud suhete süvendamiseks teiste sõbralike kommunismileeri riikide lastega, siis nüüd käivad Wŏnsani kuldsetel liivadel puhkamas ka kapitalismiriikidest pärit võsukesed. Eelmisel aastal maksis laager koos pealinna Pyonyangi külastamisega 270 dollarit, kestis kaheksa päeva ja mahutas kuni 300 välismaalast ning kohalikku. Mõeldud on rahvaste sõprust arendav asutus 7-12 aastastele.

Põhja-Korea tüdrukud ühesugustes ujumistrikoodes rahvusvahelise lastelaagri rannas dušši võtmas.

Kui muidu on laager nagu lastelaager ikka ilusal rannal liumägede, lõbustusparkide, palliväljakute ja videomängusaalidega, siis hoovidest ei puudu ka diktaatorite kujud ja kommunistlik atribuutika.

Eelmisel aastal osales lapsi Venemaalt, Tansaaniast, Vietnamist, Hiinast, aga ka Iirimaalt, Ameerika Ühendriikidest ja Suurbritanniast. Laagri avatseremoonia oli parimas nõukogude stiilis - pioneeride paraadi, rivis trummipõristamise ja reipa fanfaarihüüuga. Umbes selline, nagu nägi välja laagrielu 2012. aastal:

Kas julgeksid saata oma lapse vaatama ja kogema iseenda kunagist lapsepõlve kommunismi rüpes?