2017. aasta suurimaks kruiisivaldkonna uudiseks on uued laevad, mis muudavad kruiisimise reisijate jaoks senisest oluliselt kvaliteetsemaks. Uute laevade ehitamisel on pööratud senisest enam tähelepanu reisijate mugavusele ja keskkonnasäästlikkusele. Laevade pardal pakutakse väga laia valikut erinevaid atraktsioone, nt erinevaid sportimis- ja meelelahutusvõimalusi.

“Hetkel on tellimuses 68 kruiisilaeva, mis on kõigi aegade rekord. Estravelis on müügil kõigi maailma suurimate kruiisifirmade kruiisid. Uued laevad on väga populaarsed ja esimesed kruiisid on tavaliselt ruttu peale müügi avamist välja müüdud,” kommenteeris Estraveli kruiisiagentuuri CruiseCentre juht Kristi Kukk.

Rahvusvaheline kruiisiorganisatsioon CLIA, mille liikmeks on ka Estravel, toob välja statistika, mis näitab kruiisireisijate arvu pidevat kasvu viimase kaheksa aasta jooksul. Graafikus esitatud merekruiiside reisijatele lisanduvad veel jõekruiiside reisijad, keda on igal aastal üle miljoni. Samuti ei sisalda CLIA statistika regulaarlaevaliinide reisijad, mille hulka kuuluvad näiteks päevareisid Tallinnast Stockholmi, mida samuti kruiisiks nimetatakse.

Kruiisiturism on ka Eesti reisijate hulgas populaarsust kogunud ning 2016. aastal käis kruiisil kaks korda rohkem Eesti turiste, kui aasta varem.

CruiseCentre on Estraveli kruiisiagentuur, mille valikus on ligi 100 erinevat kruiisiettevõtet üle maailma ning mis opereerib kruiiside online-portaali kruiis.ee. Estravel on ainus Eesti reisiettevõte, mis on rahvusvahelise kruiisiorganisatsiooni CLIA (Cruise Lines International Association) liige. CLIA on maailma suurim kruiisifirmade ühendus, kuhu kuuluvad kõik suuremad kruiisifirmad ning nende ametlikud müügiagentuurid.