Bangkokis olid Suur Palee ja Emerald Buddha Tempel suletud kuni 20.oktoobrini. Kaks kõige populaarsemat kohta turistide seas, kus muay thai’i näha, Ratchadamnoen ja Lumpinee staadionid, on suletud kuni oktoobrikuu lõpuni. Määramata ajaks on suletud ka Amulet Market turg. Ka Tais lähiajal toimuma pidanud suursugused kontserdid on tühistatud.
Ka Bangkokist väljaspool märkavad külastajad leinaperioodi märkimisväärset mõju traditsioonilistele festivalidele ja avalikele pidustustele. Näiteks Pattaya Loi Krathong Festival, Rahusvaheline Ilutulestiku Festival ja uue aasta pidustused on kõik tühistatud. Reisijatel soovitatakse hoida silma peal Taimaa turistidele suunatud veebilehtedel, näiteks Thailand’s National Tourism Authority lehel, kuna mitmete ürituste toimumine on endiselt arutelu all ning samuti teatakse just seal esimesena tühistatud üritustest. Tai on aga võtnud eesmärgiks anda teada, et nad on endiselt turistidel avatud. Enamik atraktsioonid ka toimuvad tavapäraselt. Kohalikud turismiorganid on avaldanud mitmeid turistidele suunatud juhiseid, kus paluvad vältida ebasobivat ja lugupidamatut käitumist ning võimalusel kanda aupaklikku riietust ning peakatet.
Ka mitmete baaride ja ööklubide avamisajad võivad muutuda. Need on aga meelelahutuspaikade omanike otsustada, seega, kui sul on kindel paik mõttes, uurigi selle kohta vahetult enne minekut. Hiljutised sündmused mõjutasid näiteks ülikuulsat Ko Pha Ngani Täiskuu pidustusi. Kõik transpordivahendid, pangad ja haiglad toimivad tavapäraselt. Need reisijad, kes avastavad vähem turistirohkeid ja vaiksemaid piirkondi, näiteks riigi põhjaosa, on leinaperioodist vähem mõjutatud. Seega kaalu hoolikalt, missuguseid piirkondi külastad, kui lähikuudel Taisse reisida plaanid.
Allikas: lonelyplanet.com