1. Austraaliasse tööle minemiseks on vaja teha tööviisa. Kõige populaarsem on ajutine variant nimega Working Holiday Visa, lühendatult WHV. See on töö- ja puhkeviisa, mille sihtgrupiks on vanusevahemikku 18-30 jäävad noored. Viimase seisuga maksab viisa 420 Austraalia dollarit ehk 355 eurot. Summale lisandub tervisekontrolli kulu 102 eurot. Viisa ametlik ooteaeg on ühest nädalast nelja kuuni, kuid viisa taotlenute kogemuste põhjal on tegelik aeg ühest kuust kahe kuuni.

2. Pea kinni sissetoodava kauba tollipiirangutest. Austraaliasse sisenemisel tasub meeles pidada, et tubakatoodete ja alkoholi puhul kehtib rusikareegel – kui kaasa toodud kogus ületab maksuvaba piiri, siis tuleb maksta aktsiisi- ja tollimaksu terve koguse eest. See tähendab seda, et maksustamine ei toimu ainult piiri ületanud kauba eest, vaid sellisel juhul kaasneb tasu iga kaasa võetud liitri või grammi alusel. Maksuvabalt on lubatud Austraaliasse sisse tuua 50 sigaretti või 50 grammi tubakat, seda ühe vähemalt 18-aastase isiku kohta. Alkoholi on lubatud maksuvabalt sisse tuua 2.25 liitrit ja seda samuti alates 18. eluaastast. Ülevaate Austraaliasse sisenemisel lubatavatest ja keelatud toiduainetest leiad siit.

4. Alates 2012. aasta juulikuust tunnustab Austraalia Eesti juhiluba. Eestis saadud juhiloa vahetusel Austraalia juhiloa vastu peetakse silmas juhiloa omaniku vanust ja loa omamise aega. Eestist saadud esmast juhiluba Austraalias ei aktsepteerita, seega pead olema välja vahetamiseks vähemalt 25-aastane ja Eesti juhiluba peab olema väljastatud kümneks aastaks. Kui need nõuded on täidetud, siis toimub juhilubade vahetamine ilma teooria- ja sõidueksamite tegemiseta. Kui oled alla 25-aastane, siis pead Austraalia juhiloa saamiseks tegema edukalt sealse teooria- ja sõidueksami. Muide, lihtsalt Austraalias reisil olles võib Eesti juhiluba omades mootorsõidukit juhtida, sest sel juhul läheb see nö visiting driver´i mõiste alla. Sel juhul tasub võtta Eesti juhiloale lisaks kaasa rahvusvaheline juhiluba, mida saab taotleda Maanteeametist. Teisisõnu on see lihtsalt tõlge eestikeelsest juhiloast.

5. Milline on ilm kohapeal? Austraalia on suur riik ja seetõttu võib ilm piirkondade vahel märgatavalt erineda. Põhjaosa (näiteks Cairns ja Darwin) kuulub lähisekvatoriaalse kliimavöötme alla, kus võib eristada ainult kahte aastaaega. Esimene neist on kuum ja kuiv, mis kestab maist oktoobrini ning teine on kuum ja niiske, mida on võimalik tajuda novembrist aprillini. Lõunaosa (näiteks Melbourne ja Sydney) puhul võib rääkida talvest, mis kestab juunist augustini ning detsembrist veebruarini kestvast kuumemast perioodist. Ülejäänud aeg aastast on ühtlaselt soojema temperatuuriga.