Ohtlikkuse hindamisel kasutati kuritegude ja terrorirünnakute statistikat. Samas ei pruugi ka kõige ohtlikumas linnas turisti keegi puutuda, kui ta käitub vastavalt ja liigub turisti jaoks ohututes paikades. Peaasi on mitte sattuda valel ajal valesse kohta.

Kümme maailma kõige ohtlikumat linna on aga järgmised.

10. London, Suurbritannia

Maailma üks populaarsemaid sihtkohti on viimasel ajal ka üks ohtlikumaid: noorte seas levib vägivald ja vägivaldsete kuritegude arv on viimase viie aasta jooksul järsult kasvanud. Eriti on suurenenud külmrelvaga rünnakute arv. Turisti jaoks on muutunud tunduvalt ohtlikumaks äärelinnad.

9. Lagos, Nigeeria

Lagos.

Nigeeria endine pealinn ja Aafrika üks suurimaid linnu on kõigile tuntud kurikuulsate "Nigeeria e-kirjade" poolest. Kuid kohapealsetel tänavatel võidakse hoopis karmimalt nahk üle kõrvade tõmmata. Lagos pole kunagi külalisi hellitanud. Linna elanikkond kasvab kiiresti, korravalvureid ei jätku ja paljud üritavad rikkaks saada toore vägivallaga.

8. Moskva, Venemaa

Tegemist on kõige ebaturvalisema linnaga Euroopas, kus organiseeritud kuritegevus ja politsei tegevusetus on halb kooslus pahaaimamatule turistile.

7. Rio de Janeiro, Brasiilia

Rio Kristuse kuju on inimkaubanduse vastu võitlemise päeval värvunud punaseks.

Linn asub ülimalt ilusas kohas, rannad on imelised ja vaated linna ümbritsevatelt mäenõlvadelt samuti, kuid lähemalt uurides võib oma rahast, väärisesemetest ja ka tervisest ilma jääda, kui sattuda mõnesse vaesemasse linnaossa või jäädes öisel ajal üksi välja. Favelades ehk vaestes äärelinnades on nii mõnigi turist jäljetult kadunuks jäänud.

6. Bangkok, Tai

Taimaal muutub olukord kiiresti. Bangkok pole praegu enam see, mis oli varakevadel ja mõni aasta tagasi võis ka turvalisus tänaval hoopis teine olla. Tegemist on Aasia ühe populaarseima turismisihtkohaga, kuid korrakaitsjatele ei saa seal enam iga kord loota. Levinud on prostitutsioon ja inimkaubitsemine.

5. Kaplinn, Lõuna-Aafrika Vabariik

Tohutu sotsiaalne ja varanduslik ebavõrdsus põhjustab vaenu ja kuritegevust. Seega "kõndiva rahakoti" ehk rikka turisti vastu võib vaesematel kergesti tekkida ebaterve huvi. Kaplinnas on väga suur röövimiste arv, samuti esineb mõrvasid saja tuhande elaniku kohta palju rohkem kui mujal maailmas ja inimröövid pole samuti haruldased.

4. Port-au-Prince, Haiti

Port-au-Prince: eemalt vaadates nagu turvaline rannakuurort.

Riik on suures kaubateede ristumiskohas. Suurim ristumiskoht on aga Port-au-Prince uimastikaubanduse jaoks. See omakorda tähendab, et linnas liigub ka palju narkomaane, kellel on otsene vajadus iga päev kuskilt suurem rahasumma kokku saada. Loomulikult ei tehta seda ausa tööga, vaid pigem röövides või varastades. 2010. aasta maavärin hävitas niigi hapra korra linnas ja lisaks hakkasid vohama ka haigused, mis teeb selle linna turistide jaoks veelgi ebasõbralikumaks. Kui aga julgust jagub, siis võiks seda maad avastama minna mõne kohaliku giidi ja turvamehe toel ning loota, et riigis kulutatud raha ei lähe mitte allmaailmale rikastumiseks, vaid ikka veel kestvateks ülesehitustöödeks.

3. St. Louis, Ameerika Ühendriigid

Kui stereotüüpse nägemuse järgi Ameerika kõige ohtlikumatest linnadest tuleks siia edetabelisse tõsta pigem Detroit või New Orleans, siis viimase aja kuritegevuse statistika näitab, et St. Louisis on asi praegu veelgi halvem. Kui Ameerika Ühendriikide keskmine vägivaldsete kuritegude arv 100 000 elaniku kohta on 429,4, siis selles linnas on vastav näitaja 2070. New Orleans on aga esikümnest ammu kadunud.

2. Bogota, Colombia

Linn, mida praegusesse edetabelisse ilmselt oleks kõige rohkem pakutud, kui inimeste käest küsida, on tõesti endiselt ülimalt vägivaldne. Narkodiilerid ja tänavajõugud valitsevad äärelinnu, lisaks on inimröövid enam kui tavalised.Politsei abile loota eriti ei tasu, igaüks peab seisma iseenda eest.

1. Ciudad Juarez, Mehhiko

Gringodel selle linna agulitesse eriti asja pole, kui just ei taha turvalisust tagava saatjaskonnaga tõelist gängsteripesa ekstreemturistina külastada. Vahetult USA lõunapiiri taga asuvas linnas on maailma kõrgeim mõrvade arv saja tuhande elaniku kohta. Muidugi on arvukalt esindatud ka kõik muud vägivaldse kuritegevuse liigid. 2009. aastal tapeti narkootikumidega seotult 2600 inimest. Politseid peaaegu ei eksisteeri ja isegi sõjaväel on raskusi narkokartellide vastu astuda. Kui olukord on nii hull, siis on ainuke võimalus - selles edetabelis saab esikohalt ainult langeda.

Hea lugeja, kas oled sellise järjestusega nõus või teeksid parandusi? Kirjuta kommentaaridesse.