Atlantise merepark asub Perthist 60 kilomeetrit põhjas väikeses kalurilinnakeses Two Rocks. Park ehitati 1981. aastal ning päris algul oli see osa Alan Bondi ambitsioonikast plaanist rajada kuurort- ja elamuala Yanchep Sun City - satelliitlinnake, mille populatsiooniks pidi kujunema 200 000 inimest, kirjutab news.com.au.

Loodeti, et tollane Perthi tohutult kiire laienemine toob kaasa ka turistide laviini ning koguni jaapani investorid, kes ambitsioonikat plaani oma finantsiga toetaksid.

Atlantise merepark oli esialgu vägagi edukas lastega peredele Lääne-Austraalias. Näha sai seal delfiini-showd, kasutada mitmeid külastajatele mõeldud basseine, sõita vesiratastega ning palju muud.

1990. aastal pidi park oma uksed sulgema. Lääne-Austraalia majandusbuum oli vältimatu ja sellele järgnes järsk langus, mis pani paljud suured plaanid ootele.

Atlantis suletigi finantsprobleemide tõttu ning jäeti täielikult maha. Seda on seni mitmeid kordi vandaalide poolt lõhutud, see on võsastunud ning näeb hüljatuna armetu välja.

Vaata pilte siit.