1. Laste röövimine, et neid sillavundamendi sisse matta

Kuue- ja seitsmekümnendatel, kui Singapuris parajasti ehitati uusi sildu, levis kulutulena legend, et samal ajal teadmata kadunud lapsi olevat maetud sillapüloonide betooni sisse. Legend pole tänaseni kinnitust leidnud, aga vähemalt hoidis lapsi õhtuti turvaliselt koduseinte vahel. Tänavad olid ju õudsed kohad.

2. Veealune tunnel Sentosa saarele

Kuulujutt räägib, et kui 1939. aastal britid ehitasid kahuripatarei Singapuris Labradori parki, olevat nad ehitanud ka 600-meetrise veealuse tunneli Singapurist Sentosa saarele. Kinni müüritud tunnelisuu olevat tänaseni nähtaval, aga keegi pole uurinud, kas tunnel ka tegelikult eksisteerib.

3. Feng shui ja kiirtranspordisüsteem

Legend räägib, et kui 1980. aastatel ehitati Singapuri kiirtranspordisüsteemi, olevat linnriigi peaminister küsinud nõu auväärselt Hong Chuanilt. See olevat öelnud, et tunnelid linna all kahjustavad feng shuid ja ainsaks lahenduseks on, et kõik kodanikud kannavad kaasas kaheksast sümbolist koosnevat bagua märki. Nii vermitigi ühedollarilised mündid bagua-kujuliste kaheksanurkadena. Münt tõesti lasti käibele 1987.

4. Satay-sõltuvus

1970. aastast alates pakuti Satay klubis Singapuris niivõrd maitsvaid kana-, lamba- või veisesataysid (grillitud liha varda otsas), et külastajad lausa olid sunnitud esimesel võimalusel samasse kohta naasma. Legend aga levis, et lihale olevat pandud sisse midagi "erilist", mis olevat külastajais sõltuvust tekitanud. 25 aastat hiljem pandi söögikoht kinni, aga tõendeid millegi kahtlase kohta pole tänaseni leitud.
satay

5. Peidetud aare MacRitchies

Jaapani okupatsiooni ajal levisid Singapuris kuuldused, et MacRitchie reservuaari tihedasse džunglisse olevat jaapanlased matnud aardeid, mida nad ümbruskonna riikidest kokku röövisid. Kuna jaapanlased ka sõja lõpus midagi kaasa viia ei jõudnud, puhkes pärast sõda lausa kullapalavik Singapuris. Aga aarded on siiani leidmata. Kui neid üldse oli...

6. Klaaskuulide kõlin kõrghoonetes

Kohaliku HDB-elamuehitusprogrammi raames ehitatud majade elanikud on tihti kurtnud, et kuulevad, nagu seina taga keegi veeretaks või kukutaks kivipõrandale pisikesi klaaskuulikesi. Häiriva heli põhjust otsima minnes ei leita aga mingeid märke sellest. Püüded asjale teaduslikku põhjendust leida on seni sama ebatõenäolisi tulemusi andnud kui jutud kummitustestki.
Klaaskuulidega on Aasias mängitud juba aegade hämarusest saati..

7. Kurb ja naeratav nägu ühedollarilisel mündil

Veebis ringlevad legendid, et 1990. aasta Singapuri mündil oli riigi vapil olev lause “Majulah Singapura” (Edasi Singapur!) graveeritud allapoole kaldu, jättes mulje kurvast näost. Kuid Aasia finantskriisi ajal 1997 olevat kiri keeratud nii, et ta hakkas meenutama üles pööratud suunurkadega naerunägu. Mõistagi olevat jälle saadud nõu feng shui ekspertidelt. Võimud küll seletavad seda varasema 3D-tehnoloogia algelisusega, pealegi oli muudatus tehtud juba 1992, mitte 1997. aastal.
Kurb dollar ja rõõmus dollar.

8. Rahutud hinged Bishani ja Novena metroojaamades

Kui 1987 avati Bishani metroojaam endisele Bi Shan Tengi surnuaiale, hakkas kohe ilmuma teateid nagu keegi oleks näinud ilma peata kummitusi või fantoomreisijaid rongides, ka olevat kummitused sageli raudteetöötajaid hirmutanud. Ka kuu aega hiljem samuti surnuaiale ehitatud Novena metroojaamaga läksid samad kuuldused lahti. Kuid nüüd, kui rongid on pungil täis, ei pruugi isegi kummitused enam ära mahtuda.

9. Ära näita näpuga Kuu poole

Vanemad põlvkonnad kasvatasid lapsi, hoiatades, et nad ei näitaks näpuga Kuu suunas, sest selle eest kukkuvat kõrvad küljest. Singapuri lapsed loomulikult vastu ei vaielnud, samas kui neil, kes reeglit eirasid, jäid ikka kõrvad pähe. Tänaseks on selline legend küll taandunud, aga budistlikus pärimuses olevat siiski koht, kus sõrmega Kuule näitamine seostub tõeotsingutega.

10. Neetud teletupsud

Armsad kuid veidrad teleolevused, kes tänu BBC-le 1990. aastatel kuulsaks said, toodi ka Singapuris müüki rääkivate mänguasjadena. Kuid siis hakkasid levima legendid, et need rääkivad teletupsud hakkasid keset ööd ise häälitsema. Räägiti saatanlikest, õelatest ja kaetatud nukkudest. Teletupsude populaarsus jäi siiski ajutiseks...