Maikuu Salva kindlustuse väljamaksed kasvasid võrreldes möödunud aasta sama ajaga kõigis kindlustusliikides. Enim suurenesid hüvitised reisikindlustuses ulatudes 100 000 euroni, mida on 50% enam kui mullu.

Salva reisikindlustuse osakonna juhtaja Epp Ulfsaki sõnul on suurenenud hüvitiste põhjuseks külm kevad, mis pani inimesed rohkem reisima ning ka pikale veninud viirushaiguste periood.

“Mais sagenesid väljamaksed enim kas enda või mõne pereliikme haigestumise tõttu ära jäänud reiside arvelt, mil kallimate reiside korral kujunes hüvitis kuni 5000 euroni pere kohta,” lausus Epp Ulfsak. “Kuna kevad oli jahe, siis oli inimeste reisihuvi võrreldes möödunud aastaga ka aktiivsem, mis mõjutas ka hüvitiste üldist kasvu.”

“Reisil olles kimbutavad inimesi sõltuvalt sihtkohast erinevad tervisemured, mais andsid just soojamaareiside tõttu tooni erinevad kõhuviirused, aga ka matkamisel või jalutamisel tekkinud kukkumised ja väiksemad traumad ning ka probleemid hammastega,” märkis Ulfsak.

“Kuna puhkused alles algavad, siis on mõistlik koos reisiplaanidega läbi mõelda ka kindlustusvajadus ning võimalikud riskid. Näiteks reisides kaugematesse piirkondadesse koos paljude ümberistumistega, ei ole mõistlik piirduda pelgalt tervisekindlustusega, vaid läbi mõelda nii pagasi, reisi ära jäämise kui ka lendude hilinemisega seotud kindlustuskaitsed.”

Teistest kindlustusliikidest tegi mais üle 30% kasvu varakindlustus, kus väljamaksed ulatusid ligi 275 000 euroni. Enim sagenesid varakindlustuses väikeelektroonika purunemise ja kahjustumisega seotud juhtumid nagu mobiiltelefoni vette sattumine või lapsel mänguhoos sülest kukkunud tahvelarvuti.