Grótta.

Võta ette üks romantiline jalutuskäik Grótta mererannas – see võlub ära imeilusate vaadete ja päikeseloojangutega. Kaljudesse on raiutud ka väike jalgrada, millel kohalikud armastavad käia päikesepaiselistel päevadel istumas. Kui tõusuvesi on kõrgel, tasub ära käia ka tuletorni juures.

2. Avasta linna kunstilisem pool Reykjaviki Kunstimuuseumis

Reykjaviki Kunstimuuseum on suurim kujutava kunsti asutus Islandil ja kohalikud on selle üle väga uhked. Kuigi sissepääs on tasuta vaid alla 18-aastastele, saavad täiskasvanud külastada kõiki kolme Reykjaviki Kunstimuuseumile kuuluvat muuseumi ühe piletiga.

Kui satub olema vihmane päev, sisustab muuseum selle huvitavalt.

Tjörnin.

3. Toida linde Tjörini järve ääres

Tjörin on väga populaarne noorte perede ja ka vanemate inimeste seas, kes käivad kaldalt linde söötmas. Igal ajal pole lindude toitmine lubatud, seega tasub jälgida ka silte järvekaldal. Et lindude söötmine oleks tõeliselt tasuta, küsi lähedalasuvast vanast pagaritöökojast, kas neil on mõni vana tahke pagaritoode selle jaoks ära anda.

Nautholsvik.

4. Võta päikest Nauthólsvíki rannas - Islandi Copacabanas

See tehisrand soojade kümblustünnide ja soojendatud veega on isegi parem kui ehtne rand. Päikeselistel päevadel võib tehisrand olla üsna ülerahvastatud, kuid ka siis saab täiesti kordumatu elamuse. Kui tunned end eriti karastatuna, mine koos kohalikega ujuma mittesoojendatavasse rannaossa.

5. Imetle Reykjavki panoraami Peranis

Perlani restoranil on vaateplatvorm, kust saab imetleda Reykjaviki panoraami. Hoone arhitektuur on samuti huvitav, selle restorani kõrval leidub isegi üks väike tehis-geiser. Samas asub ka Saga Muuseum (pole tasuta) ja raamatu- ning muusikaturud.

6. Sõbrune kohalikega Kolaportiði vanakraamiturul

Külasta kohalikku vanakraamiturgu, et leida mõni lahe suveniir kaasavõtmiseks - ostmine pole muidugi tasuta osa sellest tegevusest. Parim osa turust on toidusektsioon, kust võib leida tõelisi delikatesse: näiteks hai- või vaalaliha. Ilusti küsides võib neid tasuta maitsta.

Elliðaárdalur.

7. Aktiivne puhkus Elliðaárdaluris

Tegemist on puhkealaga, kus on jõgesid, jugasid, linde, natuke metsa ja lilli - nagu tõeline oaas! See on hea koht õues puhkamiseks. Võimalus komistada teiste turistide otsa on nullilähedane. Samas hüppab ringi uskumatult palju jäneseid.

8. Roni (peaaegu) maailma tippu Esjas

Esja mäele ronides (914 meetrit merepinnast) saab piisavalt liigutada ja pärast premeerida end tehtu eest hingematva vaatega tipust. Tippu matkates kohtad tõenäoliselt kohalikke kepikõndi tegemas, sörkimas koeri jalutamas. Selga tuleb panna ilmakindlad ja mugavad riided, sest matk kestab poolteist kuni kaks tundi.

9. Tutvu kohaliku kultuuriga Þjóðarbókhlaðanis

Vaatamata võimatuna näivale hääldusele on kohalik rahvusraamatukogu peaaegu kohustuslik kõigile, kes tahavad tutvuda Islandi kultuuriga. Lisaks raamatutele saab külastada tasuta näitust esimesel korrusel. Nii nagu igas raamatukogus, sallitakse ka siin vaikust ja käituda tuleb teiste suhtes lugupidavalt.

10. Joo kraanivett!

Kuigi see on ju iseenesestmõistetav, et kraanivesi on tasuta, ei saa seda siiski igal pool maailmas juua. Reykjavikis aga kõlbab kraanist tulev vesi joogiks ning on tervislik. Küsi ka restoranides kraanivett, see säästab raha ja keskkonda.