Tulver võitis mullu kevadel toimunud väljakutse, kus kokku sai 165 kolmeliikmelist tiimi üle terve maailma, loobudes võistluse vältel mugavustest nagu internet, mobiiltelefonid ja raha. Võistluse eesmärgiks oli läbida võimalikult kiiresti üle Euroopa asuvaid kontrollpunkte. Seitsme päevaga jõuti finišisse Pariisi. Kogumispäeviku Kirbuturul rääkis Georg kuulajatele, kuidas reisida võimalikult soodsalt. Siin on sellest lühikokkuvõte:

Investeeri iseendasse
Endasse investeerimine on väga oluline edasijõudmiseks ja arenemiseks. Sellisel kujul investeerimine ei peagi olema seotud rahaga, vaid just ajaga, mille inimene pühendab iseenda jaoks. Reisimine on hea viis avardada silmapiiri ning näha maailma teise nurga alt.
Mina otsustasin kolm aastat tagasi suveks Hawaiile elama ja töötama sõita. Kokku veetsin seal neli kuud. Mäletan, et olin sellel ajal veel vaimustuses 3D modelleerimise programmidest. Tegelikkuses ei olnud nendel programmidel palju seost sellega, mida õppisin ülikoolis, kuid ilmselt programmeerimisega kõrvutades, oli just nende visuaalne pool see, mis muutis need minu jaoks veetlevaks. Kuna tegemist oli tol ajal minu elu esimese reisiga, märkasin, et maailmas on palju ilu, mida ainult ühes kohas elades ei oska märgata ja hinnata. Hawaiil tärkas minus suurem isu filmimise ja montaaži vastu. Juba esimest videot kokku pannes mõistsin, et praeguse arvuti jõudlusest jääb väheks ning puhkuse ja paradiisisaare nautimise asemel seadsin endale eesmärgiks osta uus arvuti. Umbes kaks kuud neljast töötasin nädalas 70-80 tundi ning üksikud nädalad enne kodumaale naasmist oli eesmärk täidetud. Kuigi ma ei teadnud sellel hetkel, mis sellest spontaansest huvist uue ala vastu saada võib, andis see väike investeering mulle võimaluse sellel alal areneda ning omal käel uusi teadmisi omandada ning neid praktiseerida. Endasse investeerimine ei nõua alati raha. Kõige suuremaks osaks sellel mõistel on ikkagi ükskõik mille õppimiseks kulutatud aeg, kuid ka muusikul on enne harjutama hakkamist vaja pilli. Alles pärast kõike seda on võimalik näha, kas asjal on olnud ka investeeringutasuvust.

Transpordi pealt saab säästa
Transport on üks lihtsamaid asju mille pealt reisides kokku hoida. Ma ei olnud küll kunagi varem hääletanud, kuid Red Bulli võistluse olemus ei jätnud meile teist võimalust. Tulemusena ütleks aga, et just hääletamine ja erinevate taustadega inimestega kohtumine tegi sellest niivõrd kogemusterikka ja meeldejääva reisi. See on personaalsem kui kellegagi rongis või lennukis kõrvuti istudes vestluse alustamine ja andis meile võimaluse kuulda lugusid nende inimeste enda elust erinevates riikides. Meie kogemus oli väga positiivne, auto leidmiseks kulus harva üle 30 minuti. Kõige lihtsam on hääletada nii, et saad inimesele ka ise enne otsa vaadata ja teda tervitada, mitte tee ääres näppu püsti hoides. Me tutvustasime end näiteks inimestele, kes tankisid, rääkisime oma eesmärgist ning leidsime kiirelt abivalmis inimesi, kes aitasid meil selle pöörase seikluse võita.

Tasuta majutus
Üheks heaks võimaluseks, kuidas soodsalt reisida, on oma oskuste rakendamine. Just nii nagu on ettevõtted huvitatud sinu oskustest Eestis, on nad seda ka välismaal. Näiteks muusikuna on võimalik hotellidele ja restoranidele meelelahutusteenust osutada, fotograafina pakkuda pilte jne. Kui leiad, et on vaja säästa, tuleb endale selgeks teha, milles hea oled, ja kuidas ning kellele sinu oskused vajalikud oleks. Hotellides tullakse tihti vastu, kui neil on tühje tube ning inimesel on oskus tingida. Kogemus on näidanud, et kui ütled, et sinu jaoks on nende hind kahjuks liiga kallis, küsitakse milline on sinu arvestatav eelarve. Hotellide jaoks võib olla kasulikum seegi summa teenida kui hoida hotellituba tühjana.
Kui soovid Kogumispäevikust rohkem teada saada või sellega liituda ja koguda väärt säästunippe, leiad selle grupi SIIT!