Internetiühenduse kadumine reisidel võib päris närvi ajada, eriti veel siis, kui loodad telefonist teejuhiseid leida. Seda on kõigiga juhtunud, ükskõik, kas kusagil autosid täis kiilutud tunnelis venides või tühjusest pakatavas maakohas seigeldes.

Sellisteks olukordadeks tasub valmis olla ja alla laadide Google Mapsi kaardid, mis on mõeldud offline-kasutamiseks. Kui oled piirkonna kaardi alla laadinud, on sul alati, ka siis, kui internetiühendust ei ole või see kaob äkitselt, võimalus õige suund leida ja huvipakkuvaid kohti vaadata.

Kuid on siiski mõned piirangud, mida tuleb teada. Sa ei saa vaadata jalgsi kõndimiseks ja rattaga sõitmiseks vajalikke juhiseid, saadaval on vaid juhised autoga sõitmiseks. Kuid sellest hoolimata võib Google Mapsi kasutamisest offline abi olla, sest näed lähedalasuvaid paiku ilma, et vajaksid internetiühendust.

Pea meeles, et need kaardid vajavad selleks, et nad oleks asja- ja ajakohased, aeg-ajalt uuendamist. Et vaadata kaarte, mis sa oled telefoni laadinud, kuid mille kasutamisaeg on läbi, ava Google Maps, kliki menüül, vali “Offline areas“ ning lae alla uus kaart.

Kuidas seda teha?

  • Tõmba telefoni Google Mapsi äpp. Logi ennast Google’i kontole sisse.
  • Vali piirkond, mille kaarti soovid alla laadida.
  • Kliki ekraani alumises servas asuval kohanimel.
  • Vajuta “Download”.
  • Seejärel näitab Google sulle piirkonna kaarti ja küsib, kas tahad selle alla laadida. Kinnituseks vajuta taas “Download”.