Populaarsust võitnud Kariibi ja Vahemere marsruutidel leiab nii peresid, sõpruskondi kui ka töökollektiive. Kui aga Kariibid ja Vahemeri Sinus elevust ei tekita, siis on Estravel kokku pannud väikese ülevaate põnevamatest ja seikluslikest sihtkohtadest, mida kruiisilaevaga külastada saab.

Kruiisile mõeldes tekib paljudel tunne, et seal ei näe ju midagi. Tegelikult näeb ikka küll ja just kruiisilaev võib viia paikadesse, kuhu niisama lihtsalt ligi ei saa. Olgu Sinu huviks kauged kultuurid, omapärane loodus või matkad iidsetesse aegadesse.


Galapagose saared

Erakordsed elamused

Üks vingeimad kohti, mida loodushuviline kruiisilaeval külastada saab, on Galapagose saared. Need looduse varalaekad on kindla kaitse all ja pakuvad niivõrd palju avastamisrõõmu, et ühe kruiisiga saab vaid maitse kätte. Kõik saarestikku kuuluvad saared on üksteisest totaalselt erinevad!

Austraalia lääneosas asub piirkond nimega Kimberley. Suurem osa sellest Inglismaast kolm korda suuremast maa-alast on ligipääsetav vaid paadiga ja kruiisifirmadest annab selleks võimaluse vaid üks – Silversea. Lisaks imekaunile loodusele on piirkonnas võimalik näha ka iidseid kivimaalinguid.


Panama kanal

Maailmas on kaks kanalit, mida läbib aastas tohutul hulgal kaubalaevu – Panama ja Suess. Mõlemat on võimalik läbida ka kruiisilaeval ja tuleb tunnistada, et see on elamus omaette. Ainuüksi mõte, et läbitakse kiireim teekond Atlandi ookeanist Vaiksesse ookeani, on piisavalt elevust tekitav.

Omapäraseks elamuseks on laevasõit üle Atlandi ookeani ehk Transatlantic kruiis. Merepäevi on nendel marsruutidel kordades rohkem, kuid suure lombi ületamine millegi muuga kui lennuk, on seda väärt. Igavuse pärast ei tasu taolisel kruiisil muretseda – kruiisilaevad on kui suured linnad ja pakuvad tegevust pikkadeks päevadeks. Tegelikult saab ookeaniüleseid kruiise ette võtta nii Atlandi kui India ookeanil.

Paradiisisaared
Rannapuhkus on üks mõnus viis lõõgastumiseks. Mis saakski pahasti olla, kui varbad on liivas, merevesi paitab ja taamal õõtsuvad palmipuud? Veel paremaks teeb selle teadmine, et igal hommikul võtab Sind vastu uus rand. Näiteks võib Kariibidel või Prantsuse Polüneesias omal käel saarte vahel hüplemine üpriski kalliks minna. Ja kui sattuda veel nädalaks saarele, mis tegelikult ei olegi nii tore?


Hawaii

Hawaii on sihtkoht, kuhu väga paljud minna tahaks. USA maismaast pea 4000 km kaugusel asuvad paradiisisaared on meelispaigaks nii noorpaaridele kui ka surfaritele. Saarte lopsakas loodus, imekaunid liivarannad ja lõõgastav elustiil teevad sellest paiga, kus tahaks hea meelega varbad liiva sisse pista.

Prantsuse Polüneesiale mõeldes kerkivad silme ette türkiissinine vesi ja valged liivarannad, mis lausa kutsuvad end avastama. Sarnaselt paljudele teistele paradiisisaartele on ka Prantsuse Polüneesia populaarne just noorpaaride seas. Ainuüksi nimed Bora Bora ja Tahiti kõlavad põrgulikult seksikalt.

Uudistes räägitakse sageli Kuubast. Tuntud paljude jaoks kui sigarite ja rummi kodumaa, koosneb Kuuba tegelikult suurest hulgast imekaunitest väikesaartest. Klassikalise kruiisilaevaga nende vahel ringi liikuda ei saa, küll aga saab merereisi teha väikesel katamaraanil, mis võibki kokkuvõttes palju mõnusam olla.

India ookeanis asuvad Maldiivid on järjekordselt paljude romantikute ja rannapuhkuse otsijate nimekirjas. 26 atollist koosnev saareriik on ideaalne paik nii sukeldujatele kui kalastajatele, aga ka rannamõnude nautijaile. Üheks erilisemaks saartega tutvumise viisiks on merereis traditsioonilisel dhoni paadil.

Pingviinid ja jääkarud


Antarktika kruiis

Kui paljud Sinu sõpradest on Antarktikas käinud ja keiserpingviine näinud? Armutu elukeskkond ja käre kliima võivad tihtipeale luua pilte, mis võtavad hingetuks ja jätavad kirka mälestuse. Seega ei pea kruiisima ainult soojades vetes – maakera pooluste lähedalt leiab paikasid, mille külastamisega võib sõpruskonnas tõeliselt uhkeldada.

Maakera külmima kontinendi külastamiseks on mitmeid võimalusi ja üheks lihtsaimaks on kruiisilaev. Hommikukohvi juues jäämägesid ja pingviine vaadata poleks ju paha?! Üldjuhul hakkavad Antarktika kruiisid maakera lõunapoolseimast linnast Ushuaiast. Tasub mainida, et inimestel, kes kergelt merehaigeks jäävad, ei ole mõtet nendel kruiisidel osaleda – jäämägedeni jõudmiseks tuleb ületada kurikuulus Drake’i väin.

Jääkarude nägemiseks tuleb suund võtta hoopis teisele poole kui pingviinide elupaik. Gröönimaad, Islandit, Fääri saari või Norra põhjaosa väisavaid kruiise leidub küll ja küll. Nendel kruiisidel võtavad Sind vastu imeilusad fjordid, tulemäed ja muidugi terve entsüklopeedia täis loomi. Lisaks on nende kruiiside alguspunktid meile kordades lähemal kui Argentiina lõunatipus asuv Ushuaia.

Pruunkaru

Pruunkarude nägemiseks võiks ette võtta kruiisi Alaska ja Kanada rannikul. Karge õhk, hiiglaslikud rohuväljad, lumised mäetipud ja sätendavad liustikud on väike osa Sind ees ootavast. Hea õnne korral võivad teed ristuda ka mänguhoos hingematvat vaatepilti pakkuva vaalaperega. Kuna Põhja-Ameerikas asuvad ka mitmed külastamist väärt suurlinnad, siis on see hea võimalus kombineerimiseks.

Kruiisimaailm on suur ja põnev paik. See on võimalus sukelduda maailma aardelaegastesse ja teha seda ülimalt mugavalt ning mis põhiline – turvaliselt. Seiklustele võib vastu astuda ka suurel kruiisilaeval!